Jump to content

Kuća u nasljedstvu sa 2 vlasnika


katjaa

Preporučene objave

Pozdrav svima!

vec sam bila pisala o ovoj temi dok je bila u zacetku pa cu odprilike opisati postojece stanje. Duzi post ce biti, ne mogu drukcije.

Naime, radi se o kuci koja je darovana mom partneru dosmrtnim ugovorom. Trebala je biti u ugovoru o dozivotnom ali dok sam ja provjetila cestice u ugovoru (bezveze sam isla provjervati) shvatila sam sa kuce nema. Otac mog partnera he vec tada bio u losem stanju (nepokretan), nihe bio u stanju napraviti drugi ugovor ali otkrila sam da postoji i ug od dosmrtnom u kohem mu daje kucu 1/1 i taj ugovor nije predan nigdje pa sam s njim brze bolje isla da se uknjizi. Odvjetnik ne zna zasto nije stavio kucu u ug o dozivotnom kaze potkrala se greska, također nevzna niti zasto nije oredao ugovor o dosmrtnom u kojem je bila kuca (oba su predanja njemu da rijesaca). Zasto tako? Jer je moj partnem stranac koji ne razumije najbolje hrvatski niti nase zakobe da moze sam po sudu ici i rijesavati to sve. Vratio se iz Amerike da pazi na oca koji njemu ostavlha svu imovinu (maslenici itd) i najrelevantnihe kucu. 
Problem nastaje kad se ide upusati na kucu po ug o dosmrtnom a dobila info da se sestra upusala na 1/3 po darovnom ugovoru iz 2016 ( upisala se u 5/2020). Otac nikom za taj ugovor nije rekao. Znaci, stari je intelektualac, intenjer, kako je mogao dati 1/3 darovim ug njoj, a onda potpisivati ugovore sa sinom i davati mu kucu 1/1?!

U svakom slucaju, moj partber je brinuo o ocu do smrti, sam uz moju pomoc (nepokretan otac u pelenama, prosli smo uzase s njim u zadnjih 2 godine.

Sestra se upisala iako postoji  dokaz da je namirena sa 71 000 USD kao njen dio nasljedstva (napisano u dnu ugovora o dozivotnom u kojem napominjem nije bila kuca).

Moj partner nju ne zeli na vlasnistvu kuce jer ga oba ogranicava u svemu. Kuca posjefuje poslovni prostor i apartmane. 

preko odvjetnika smo kontaktirali njenig da nam da dozvolu da nadtavimo najam apartmana jer je to bilo na ocu. Jos nema odgovora.

krajnji cilj je nju eliminirati sa vladnistva 1/3 jer to nije bila zelja oca, nije bio dogovor. Ovaj je ostavio cijeli zivot u drugoj zemljini sad nema vladnistvo 1/1.

Sta napraviti?

napiminjem kako sestra nije kobtaktirala uopce oca u zadnje 2 godine niti pitala kako je niti sudjelovala na ikajav nacin u icemu.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 15 minuta, Larisasvisa je napisao:

A vi bi htjeli sestru u potpunosti izbaciti iz nasljedatva?

Tako je. Nemoguce je funkcionirati sa dijeljenim vlasnistvom, jer za sve trebamo suglasnost. Em sto ne zelimo to, em sto je financijski namirena, em sto nije vodula brigu o ocu niti pomagala u nikojem smislu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija