Jump to content

kupovina stana


rukas

Preporučene objave

Poštovani, zamolio bih Vas za savjet. Imam u planu kupiti veći stan i našao sam ga ali mi je investitor kazao da nemogu dignuti kredit vezan na hipoteku zato što njega nije financirala niti jedna banka već je sve sam financirao.Evo kopirao sam mail:Vlasništvo 1/1 se upisuje po provedbi etažnog elaborata koji se izrađuje po završetku ili tokom završetka izgradnje.
U Predugovoru potpisujemo da ćemo vam, po isplati cjelokupne ugovorene kupoprodajne cijene stana, potpisati kupoprodajni ugovor koji sadrži tabularnu izjavu o isljučivom pravu upisa vlasništva na predmetni dio kupoprodajne nekretnine koju ovjeravamo kod javnog bilježnika. 
Šta Vi mislite dali je ispravno uči u takvo nešto ili ne. Ja bih mogao dignuti kredit da stavim kao garanciju ovaj trenutni stan ali strah me nekako da nešto tu ne štima. neznam što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , rukas je napisao:

i našao sam ga ali mi je investitor kazao da nemogu dignuti kredit vezan na hipoteku zato što njega nije financirala niti jedna banka već je sve sam financirao

Nije istina. Ako stan ima uporabnu dozvolu i ako je etažiran može se bez problema kupiti kreditom banke, tj banka se može upisati u teretovnicu. Jedina iznimka od ovoga jest kad se kupuje stan koji još nije izgrađen. Banke koje prate investitora daju kredit, a ako ga ne prate onda se ne može dići osim ako se ne upiše hipoteka na drugu nekretninu.

prije 2 sati , rukas je napisao:

cjelokupne ugovorene kupoprodajne cijene stana, potpisati kupoprodajni ugovor koji sadrži tabularnu izjavu o isljučivom pravu upisa vlasništva

Ovaj dio bi zamijenio po potpisu kupoprodajnog ugovora i isplate cijene prodavatelj će izdati tabularnu izjavu

Ako se i odlučite kupiti taj stan obavezno upisati predbilježbu prava vlasništva

uređeno: od Miljko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija