Jump to content

Stegovni postupak


savjest2

Preporučene objave

Poštovani, osoba A i B rade u jednoj javnoj ustanovi, osoba A vrijeđa osobu B javno pred klijentima i kolegama u prostorijama ustanove u kojoj rade, osoba B se obrati ravnatelju te pismenim putem opisuje događaj i traži pokretanje stegovnog postupka. Prije 12 g osoba B se isto bila žalila na nedolićno ponašanje i pismenim putem se obratila ravnatelju, koji je isti i danas, a koji je tada, navodno, usmeno opomenuo osobu A, u međuvremenu su se i drugi žalili na osobu A. Sad, ni nakon 40 dana od kad se osoba B obratila ravnatelju za pokretanje stegovnog postupka, ravnatelj ništa nije poduzeo mada on dobro zna da je osoba A poznata po nedolićnom ponašanju, neki nagađaju razloge tolerancije i kažu da iza osobe A stoji neka moćna osoba, dokaz za to nemam ali, i nije važno, po mom mišljenju, jer se traži pravda. Tu imam dva pitanja:

1. Ukoliko ravnatelj ne poduzima ništa, kome se osoba B može obratiti? Upravnom sudu ili pripadajućem ministarstvu? 

2. Obzirom da je osoba B u nezavidnoj situaciji jer radi puno prekovremenih sati kako bi kuću izgradila, kredit isplatila..itd i sve bi to trebalo trajati još dvije godine i obzirom da postoji bojazan da ravnatelj, indirektnim putem naravno, za inat počinje osobi B  uskraćivati prekovremeni rad da li postoji neki rok zastare za pokretanje stegovnog postupka (dvije godine možda) i od kojeg se datuma računa? 

Unaprijed se zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija