Jump to content

Ugovor o uzdrzavanju


Solta1980

Preporučene objave

Tata mi zeli ostavit kucu jer smo obojica u losim odnosima s polubratom i ne zeli da se nas dvojica nakon tatine smrti koljemo. Zivi sam i predlozio je da sklopimo ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, ali me muci sto zivim stotinjak kilometara dalje s familijom, imam malu placu i ne mogu priskocit tati u pomoc svaki put ako me treba ni izdvajat velike novce. Dal ugovor o dozivotnom uzdrzavanju moze sadrzavat stavke tj. opis na sto se tocno obvezujem i sto spada pod "uzdrzavanje"? Druga stvar koja me muci je moze li polubrat pobijat taj ugovor nakon tatine smrti? Kakva je procedura ako zelim jednostrano prekinut sklopljeni ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, je li to jednostavan postupak ili se mora natezat pred sudom? Hvala unaprijed ako netko moze pojasnit.

uređeno: od Solta1980
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Solta1980 je napisao:

Dal ugovor o dozivotnom uzdrzavanju moze sadrzavat stavke tj. opis na sto se tocno obvezujem i sto spada pod "uzdrzavanje

Navodi se točno u čemu se sastoji obveza uzdržavanja. 

 

, Solta1980 je napisao:

Druga stvar koja me muci je moze li polubrat pobijat taj ugovor nakon tatine smrti?

Svaki se ugovor može pobijati i to se ne može zabraniti (pravo na pristup sudu), a da li će stranka kao tužitelj uspjeti sa zahtjevom je druga stvar. 

 

, Solta1980 je napisao:

Kakva je procedura ako zelim jednostrano prekinut sklopljeni ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, je li to jednostavan postupak ili se mora natezat pred sudom?

Vrijede opća pravila obveznog prava o raskidu ugovornog odnosa. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Solta1980 je napisao:

Kakva je procedura ako zelim jednostrano prekinut sklopljeni ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, je li to jednostavan postupak ili se mora natezat pred sudom? Hvala unaprijed ako netko moze pojasnit.

Konkretno, ugovor se sporazumno može raskinuti na način na koji je sklopljen, a ugovor o doživotnom uzdržavanju mora biti sklopljen u pisanom obliku i solemniziran kod javnog bilježnika odnosno ovjeren kod suda. Na isti način se i raskida, ali sporazumno. Jednostrano ćete se "morati natezati pred sudom", odnosno podnijeti tužbu za raskid ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija