tonicac5 objavljeno: 28. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2021. L.p.kao branitelj pripadnik gardijske brigade sam otisao u opcu mirovinu HRVI 20% ,Omjer 70 civilno 30 vojno,nakon dugogodisnje pravne borbe priznat mi je status maloljetnog dragovoljca domovinskog rata,temeljem naoruzanih odreda N.Z. Pitanje je dali ce to u konacnici povecati moju mirovinu i sto sad da napravim?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Skywalker007 odgovoreno: 28. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2021. Prije 18 minuta, tonicac5 je napisao: L.p.kao branitelj pripadnik gardijske brigade sam otisao u opcu mirovinu HRVI 20% ,Omjer 70 civilno 30 vojno,nakon dugogodisnje pravne borbe priznat mi je status maloljetnog dragovoljca domovinskog rata,temeljem naoruzanih odreda N.Z. Pitanje je dali ce to u konacnici povecati moju mirovinu i sto sad da napravim?? Poštovani, mišljenja sam ako idete na totalno novi izračun mirovine jer su se promijenile neke činjenice da bi imali čak i manji izračun jer gubite pridodani staž koji ste dobili prilikom odlaska u invalidsku opću braniteljsku mirovinu. Da li postoji neka solucija da vam se samo izračuna novi polazni faktor koji je sad 1.85 a onda je mislim bio 1.50 trebate otići i pitati u mirovinski. Mislim da je netko tu pisao već o tome ali se ne mogu sjetili da li postoji i ta mogućnost. prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mister-X odgovoreno: 28. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2021. Prije 56 minuta, Skywalker007 je napisao: mišljenja sam ako idete na totalno novi izračun mirovine jer su se promijenile neke činjenice da bi imali čak i manji izračun jer gubite pridodani staž ako mu je jako mali civilni dio,onda će više dobiti nego izubiti...i to je problem,pa i nepravda ako se ne može samo faktor promjeniti već se mijenja i obračun godina za civilni dio jer ako je čovjek npr.15 godina u mirovini je sasvim druga priča nego na početku priče o umirovljenju i obračuna tada... međutim,to što sam gore napisao čak je i nebitno ako je status ostvaren po najnovijem zakonu o braniteljima ,nema novog obračuna (možda ove izmjene što se sad planiraju nešto promjene ,a možda i ne) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 1. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 1. ožujak 2021. (uređeno) prije 19 sati , tonicac5 je napisao: L.p.kao branitelj pripadnik gardijske brigade sam otisao u opcu mirovinu HRVI 20% ,Omjer 70 civilno 30 vojno,nakon dugogodisnje pravne borbe priznat mi je status maloljetnog dragovoljca domovinskog rata,temeljem naoruzanih odreda N.Z. Pitanje je dali ce to u konacnici povecati moju mirovinu i sto sad da napravim?? Poštovani toni, zamijenite u bijelim poljima ponuđene podatke sa Vašima pa imate odgovor hoće li status dragovoljca povećati iznos Vaše mirovine prema sadašnjem Zakonu o hrvatskim braniteljima ? toni Usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm uređeno: 1. ožujak 2021. od prof tonicac5 i Skywalker007 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mister-X odgovoreno: 1. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 1. ožujak 2021. (uređeno) prije 7 sati , prof je napisao: Poštovani toni, zamijenite u bijelim poljima ponuđene podatke sa Vašima pa imate odgovor hoće li status dragovoljca povećati iznos Vaše mirovine prema sadašnjem Zakonu o hrvatskim braniteljima ? prof ,da li će htjeti praviti novi obračun ,ako je dobio status zahvaljujući novom zakonu.a umirovljen i obračunat po prijašnjem... uređeno: 1. ožujak 2021. od Mister-X prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 1. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 1. ožujak 2021. (uređeno) Poštovani Mister-x, mislim da ne, ali sam želio da se naš branitelj, poštovani tonicic, sam uvijeri da mu je po sadašnjem Zakonu o hrvatskim braniteljima mirovina manja od dosadašnje, makar mu je sada priznat status dragovoljca. Lijep pozdrav uređeno: 1. ožujak 2021. od prof Mister-X, tonicac5 i Skywalker007 2 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.