Jump to content

Nasljeđivanje - rješenja nemaju upisana česticu/uložak


marra007

Preporučene objave

Pozdrav,

nakon smrti majke čiju ostavinsku raspravu još čekam, istražujem imovinu koju je naslijedila u Šibeniku ali se upis vlasništva u Zk nikad nije izvršio.

Imam rješenje o nasljeđivanju od svog djeda iz 1997. u kojem majka nasljeđuje 1/3, a baka 2/3, a potom od pokojne bake iz 2009. rješenje u kojem moja majka nasljeđuje sve popisano u rješenju.

U rješenju o nasljeđivanju utvrđeno je da imovinu čini zemlja "X" i zemlja "Y" (neki lokalni nazivi koji se koriste u Dalmaciji i koji nikom ništa ne znače), nema katastarske čestice, nema zk.ul broja, sve kao izvanknjižno vlasništvo.

Ja na karti znam gdje je koje zemljište, znam pristupiti tome preko E-izvatka i pregledati posjedovne listove.

Moje pitanje je kako mogu, s obzirom da imam rješenje o nasljeđivanju od djeda, pa od bake, a uskoro će biti i od mame nakon ostavinske, vlasništva upisati u ZK  kako je napisano u rješenjima ako ta rješenja ne sadrže točno i nedvojbeno za zemljišta zk.ul. Da li je dovoljno priložiti podatke iz katastra?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, marra007 je napisao:

kako mogu, s obzirom da imam rješenje o nasljeđivanju od djeda, pa od bake, a uskoro će biti i od mame nakon ostavinske, vlasništva upisati u ZK  kako je napisano u rješenjima ako ta rješenja ne sadrže točno i nedvojbeno za zemljišta zk.ul. Da li je dovoljno priložiti podatke iz katastra

Vidi članak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija