Jump to content

Prijetnja slanjem videa i slika


Ester10

Preporučene objave

Ukratko, bivsi nakon prekida i svade mi se prijeti slanjem mojih slika i videa drugim osobama, znaci ne konkretno objavljivanjem online na nekoj stranici vec slanjem drugim osobama preko whatsappa i sl. Ne trazi nikakve novce niti ucjenjuje vec prijeti iz ciste osvete. Ima li tu elemenata za prijavu policiji? Imam sacuvan taj cijeli razgovor u mobu. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ostvareni su elementi KD prijetnje iz čl. 139. KZ-a. Jedino pitanje je, koji oblik prijetnje dolazi u obzir, a to ovisi jeste li bili u braku/IB zajednici sa dotičnom osobom i sadržaju prijetnje.

Također, moguća je i osnova za KD nedozvoljene uporabe osobnih podataka iz čl. 146. KZ-a.

U svakom slučaju, ukoliko do objave vaših slika i videa dođe, postojat će odgovornost za povredu prava osobnosti (neimovinske štete), pa će ga se moći tužiti za naknadu nanesene štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima. Bili smo samo u vezi, nista drugo. Video je eksplicitan, same slike i nisu toliko, video je sniman njegovim mobitelom u privatnom prostoru, ja sam znala da snima no ni u jednom trenutku nisam pristala da se dijeli s ikim drugim,i samo on ima snimku, iako sam ga nebrojeno puta molila da ju obrise, sto je i rekao da je, no ocigledno nije. Meni je u cilju da se sprijeci to da uopce dode do objave bilo cega, a ne da ga tuzim nakon sto on to napravi. A s obzirom da imam poruke gdje mi se izricito prijeti slanjem videa odredenim osobama, zanima me sto mogu uciniti po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postojala bi mogućnost i za KD neovlaštenog slikovnog snimanja iz čl. 144. KZ-a (iako je upitno), no kako i Drot piše, najbolje je prijavu koncipirati kao prijetnju, sačuvati i pokazati SMS-ove u kojima vam izričito prijeti objavljivanjem.

Vodite samo računa da imate rok od 3 mjeseca od kada vam je prijetio (rok za prijavu za prijetnju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija