čudo objavljeno: 2. ožujak 2021. Dijeli objavljeno: 2. ožujak 2021. (uređeno) Tužen sam. Tužen sam uz ostale suvlasnike, radi utvrđenja i uknjižbe. Tužitelj u tužbi navodi, da je čestica za koju traži vlasništvo, nastala cijepanjem njegove čestice (put) te da je manji dio koji je nastao u tom cijepanju, sada uknjižen na mene i još troje suvlasnika?! Međutim, to nije tako, povijesni izvadak kaže, da je čestica postojala davno a uknjižena na mene kao suvlasnika na način da je moj pok. djed, uknjižen na suvlasnički dio Agrarom iz 1931., nakon njegove smrti moj pok. otac, a onda nakon njegove smrti ja, kao njegov nasljednik. Tužitelj, valjda svijestan da nema dokaza, ne pokreće PIP, već tužbu, iako spora nema, računajući valjda na ogluhu, i uknjižbu, drugog pojašnjenja nemam. Tužitelj se poziva na dosjelost, jer da nakon probijanja puta koristi česticu, a moram priznati, da nije lako kontrolirati svo imanje koje imam. Sud traži pisani odgovor. Što mi je za činiti? uređeno: 2. ožujak 2021. od čudo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivistipe odgovoreno: 2. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2021. Nažalost takve tužbe danas prolaze bez obzira na upitno poštenje stjecanja posjeda. Dovoljno da netko prisvoji posjed tuži upisanog vlasnika i dobit će sud. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 2. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2021. Morate osporavati kvalitete posjeda, jer nema zakonit, istinit i pošten posjed (posebno pošten). On ni po čemu nije mogao pretpostaviti da mu to pripada, te uz načelo povjerenja u zemljišne knjige. Svakako dajte odgovor u tom smislu, nemate što izgubiti. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 2. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2021. prije 13 sati , čudo je napisao: moram priznati, da nije lako kontrolirati svo imanje koje imam. Kako izgleda konkretna k. č., da li na istoj postoji nešto izgrađeno ili slično što bi dalo takvu sliku da tužitelj vrši vlasnička prava. prije 13 sati , čudo je napisao: Tužitelj, valjda svijestan da nema dokaza Jel kakve svjedoke predložio prije 13 sati , čudo je napisao: Sud traži pisani odgovor. Što mi je za činiti? Odgovoriti ili ne, trećeg nema. Pod Linkom je sudska praksa glede stjecanja prava vlasništva dosjelošću, možda bude od pomoći👍 čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 3. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2021. Hvala svima na odgovorima- Da čovjek ima bilo koji dokaz da ima vlasništvo, ne bih se ni malo sekirao, bez obzira, što sam uknjižen kao suvlasnik, ali, ne imati ništa, ući u posjed i uknjižiti se, malo me ljuti, samo malo, Čestica je mala 40-ak m2, međutim, ona je prepreka tužitelju da "izbije" na javnu prometnicu. pošto je na svojoj čestici nešto gradio, i ovu je bagerom preorao. U tužbi navodi, da u njegovo ime tu česticu koriste xy i xy, koji su ujedno i svjedoci. Znam Matrix da nema treće, zato ću, ili odgovoriti, ili neodgovoriti 👍 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 22. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2021. Samo da još pitam, mogu li u pisanom odgovoru na tužbu, predložiti da tužitelj otkupi moj suvlasnički dio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2021. prije 10 sati , čudo je napisao: Samo da još pitam, mogu li u pisanom odgovoru na tužbu, predložiti da tužitelj otkupi moj suvlasnički dio? Mišljenja sam da citirano neće ići u prilog tuženog, odnosno će takav prijedlog kod tužitelja stvoriti sliku vaše slabosti. P. S. da je tužitelj imao namjeru kupiti predmetnu k. č., potražio bi njenog vlasnika i dao ponudu. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 23. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2021. , Matrix je napisao: Kako izgleda konkretna k. č., da li na istoj postoji nešto izgrađeno ili slično što bi dalo takvu sliku da tužitelj vrši vlasnička prava. Jel kakve svjedoke predložio Odgovoriti ili ne, trećeg nema. Pod Linkom je sudska praksa glede stjecanja prava vlasništva dosjelošću, možda bude od pomoći👍 "Matrix",.lijepo molim Vaše mišljenje,. Naime proveden je ostavinski postupak iza umrlog(otac), nasljednici: supruga, i troje djece svi u omjeru 1/4 prihvaćaju svoj nasljedni dio, rješenje postaje pravomoćno, i svi se upisuju u zemljišnu knjigu, s tim da je nekretnina obiteljska kuća naknadno upisana, po prethodno izdanom ostavinskom rješenju,(legalizacija, uporabna dozvola), s tim da je zemljište na kojem je kuća izgrađena ranijim rješenjem podijeljeno i upisano na nasljednike (1/4). No nakon izvjesnog vremena, cca 3 godine, jedan od nasljednika, sin, ustaje tužbom i traži da da se upiše na 1/2 nekretnine /kuće, prilaže papir iz kojega je vidljivo da je on kod izgradnje nekretnine dizao kredit za gradnju kuće i da mu je otac dozvolio da se u građevnoj dozvoli temeljem tog kredita upiša na 1/2 nekretnine, kao zalog za povrat kredita, ali ne prilaže nikakve dokaze o gradnji, zapravo u tužbi traži da se upiše temeljem dosjelost. postupak je u tijeku, kakvi su izgledi tužitelja da se upiše na 1/2 nekretnine , uspije u tužbi,. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 23. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2021. prije 16 sati , Matrix je napisao: Mišljenja sam da citirano neće ići u prilog tuženog, odnosno će takav prijedlog kod tužitelja stvoriti sliku vaše slabosti. P. S. da je tužitelj imao namjeru kupiti predmetnu k. č., potražio bi njenog vlasnika i dao ponudu. Hvala matrix. Nema ništa onda od odgovora, neću se baviti s tim, neka se uknjiži i to je to, samo da ne zatvore kafiće da mogu popiti espresso :), a zemlju nitko neće odnijeti u grob. Hvala svima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.