slucajnigost 0 Objavljeno u ožujak 2 Podijeli Objavljeno u ožujak 2 Pozdrav, postovani, zanima me kako se racuna porez na dohodak za slucaj kontinuiranog kriptorudarenja te kako se placa (godisnje/po isplati u kriptovaluti/po konverziji u fiat)? Pitam za slucaj kada to nije primarna djelatnost. Hvala i LP Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 2069 objavljeno ožujak 3 Podijeli objavljeno ožujak 3 Evo, ovdje je po mom mišljenju sve pokriveno. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
lluckystar 0 objavljeno ožujak 9 Podijeli objavljeno ožujak 9 Pozdrav, zanima me je li povremeno trgovanje kriptovalutama oporezivo. Konkretno, nakon trgovanja kripotovalutom, povlačim novac s platforme za trgovanje i prodajem kriptovalutu. Novac koji dobivam je od individualnih fizičkih osoba koji ga uplate ili na moj bankovni račun ili na Revolut račun. Trenutačno imam informaciju da obzirom da je ta uplata na moj račun uplata od fizičke osobe da ne trebam prijaviti porez jer je to istovjetno kao da mi netko posudi novac i samo mi ga uplati na račun. Je li to točna informacija? Dodatno, uplate dobivam na svoje inozemne bankovne račune (irski i češki) i Revolut, ali pretpostavljam da je to svugdje slično regulirano pa se nadam da mi netko može pomoći s odgovorom. Živim u Češkoj. Hvala unaprijed. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.