nna objavljeno: 3. ožujak 2021. objavljeno: 3. ožujak 2021. Pozdrav, od pokojnoga strica smo ja, sestra i brat naslijedili po trećinu stana i dva automobila(trecina od svakoga auta). a drugu polu stana i polu od oba auta je naslijedio drugi stric. sada smo saznali da on duguje oko 180 000 tisuća kuna. ja i brat smo studenti znaci nemamo nikakve prihode a sestra je trenutno nezaposlena, jedino mama ima mirovinu od oca oko 8000 kn, ali smo ja i brat uključeni u nju kao studenti. mene zanima sto će se dogoditi ako mi ne platimo dugove, da li ce nam mirovinu oduzeti? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 4. ožujak 2021. odgovoreno: 4. ožujak 2021. prije 10 sati , nna je napisao: sada smo saznali da on duguje oko 180 000 tisuća kuna. Tko? Pokojni stric kojeg ste naslijedili? prije 10 sati , nna je napisao: jedino mama ima mirovinu od oca oko 8000 kn, ali smo ja i brat uključeni u nju kao studenti. Kako mislite da ste "uključeni"? prije 10 sati , nna je napisao: mene zanima sto će se dogoditi ako mi ne platimo dugove, da li ce nam mirovinu oduzeti? Je li mama nasljednica pokojnog strica? Citiraj
nna odgovoreno: 4. ožujak 2021. Autor odgovoreno: 4. ožujak 2021. da ovaj sto je umro ima dva kredita i dug na racunu od mirovine. i kada se sve sabere dug je oko 180 000 kn pa mama ima 70% mirovine a mi po 10% mama nije nasljednica samo nas troje djece Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 4. ožujak 2021. odgovoreno: 4. ožujak 2021. Prije 54 minuta, nna je napisao: pa mama ima 70% mirovine a mi po 10% Možete li mi ovo malo pojasniti? Citiraj
nna odgovoreno: 4. ožujak 2021. Autor odgovoreno: 4. ožujak 2021. Mama nije imala 50 godina kada je tata umro tek je napunila 50 godinu poslje tatine smrti. Pa u rijesenju mirovinskom pise da ona ima prava na 70% njegove mirovine a mi djjeca dok se skolujemo po 10% Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 4. ožujak 2021. odgovoreno: 4. ožujak 2021. Mirovina ne bih trebala biti predmet ovrhe, ali zato ostale pokretnine i nekretnine nasljednika tog pokojnog strica mogu biti predmet ovrhe. Citiraj
nna odgovoreno: 4. ožujak 2021. Autor odgovoreno: 4. ožujak 2021. Hvala Vam na odgovoru Borbena7 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.