Jump to content

Pobija li vlasnička tužba, tužbe za smetanje posjeda


ivsha

Preporučene objave

Poštovani, situacija koju imam je ukratko slijedeća:

  -Susjed je protiv mene u periodu od cca 2 godine podigao 4 tužbe za smetanje posjeda i smetanje posjeda prava služnosti prolaza i provoza. 1 je završena ( u jednome sud je prihvatio, u drugome odbio tužbeni zahtjev), dok su ostale 3 parnice još u tijeku. 

  -Ja sam protiv njega podigao vlasničku tužbu kao predmnijevni vlasnik u kojoj mu zabranjujem pravo služnosti i izgledno je da ću istu dobiti. 

  -Zanima me da li po dobivenoj vlasničkoj automatski dobivam i ove za smetanje posjeda? I svi troškovi padaju na njega?

  -S obzirom da je u pitanju maltretiranje s njegove strane, što je potrebno zatražiti u izmjeni/proširenju moje tužbe kako bi uznemiravanje s njegove strane prestalo i ubuduće?

  -Također želim da mi on plati odštetu za svo uznemiravanje i za 30 godina vicioznoga korištenja moga puta. Da li to uvrštavam u vlasničku ili...?

  -Znam da sam negdje pročitao, no to je bilo prije preko 2 godine pa se ne mogu dosjetiti gdje sam u zakonu vidjeo da on zapravo kao osoba koja nije upisana nigdje kao vlasnik niti je u ikakvom najmu i očito se (s obzirom da on nema druge opcije) želi ubilježiti kao izvanknjižni posjednik ...on zapravo koristi mene i besmislene tužbe kako bi imao pisani trag o svojoj prisutnosti na tom nekom posjedu, kako bi se legitimirao na bilo koji način. Postoji li negdje u zakonu nešto slično što on zapravo planira iskoristiti?

 -Na moju vlasničku tužbu nije odgovoreno u roku 30 dana i da li to znači da je priča gotova i na prvom ročiđtu ću ja samim time tužbu dobiti?

Hvala i lijepi pozdrav! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Pobija li vlasnička tužba, tužbe za smetanje posjeda

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija