Sue55555 objavljeno: 5. ožujak 2021. Dijeli objavljeno: 5. ožujak 2021. Poštovani! Uslijed rješavanja određenih situacija po pitanju zgrade, jedan od stanara (po struci pravnik) došao u posjed Kupoprodajnih ugovora preostalih stanara. Imao ih je kopirane na sastanku stanara, te iščitavao neke stvari iz njih. Zanima me kako je mogao doći do tih dokumenata, te je li moguće tako nešto napraviti na legalan način? Jesu li prekršena naša prava o zaštiti osobnih podataka? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miljko odgovoreno: 5. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2021. Prije 36 minuta, Sue55555 je napisao: Zanima me kako je mogao doći do tih dokumenata, te je li moguće tako nešto napraviti na legalan način? Bez problema u gruntovnici, 20 kn biljega i izdaju kopiju ugovora položenog u zbirku isprava Sue55555 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue55555 odgovoreno: 5. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2021. Prije 23 minuta, Miljko je napisao: Bez problema u gruntovnici, 20 kn biljega i izdaju kopiju ugovora položenog u zbirku isprava Znači tuđi ugovor se može dobiti na uvid tako lako? Možda nisam bila jasna. Nisam mislila na izvadak iz zemljišnih knjiga koji je i na internetu vidljiv svima, nego na Kupoprodajni ugovor temeljem kojeg je izvršena kupoprodaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miljko odgovoreno: 5. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2021. Prije 22 minuta, Sue55555 je napisao: Kupoprodajni ugovor temeljem kojeg je izvršena kupoprodaja. Na to sam i mislio kad sam to napisao Prije 25 minuta, Sue55555 je napisao: Znači tuđi ugovor se može dobiti na uvid tako lako? Članak 7. zakona o zemljišnim knjigama (1) Zemljišna knjiga je javna i može se zahtijevati uvid u zemljišnu knjigu. (2) Iz zemljišne knjige izdaju se izvaci iz glavne knjige i preslike ili ispisi iz zbirke isprava Sue55555 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue55555 odgovoreno: 5. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2021. prije 1 sat, Miljko je napisao: Bez problema u gruntovnici, 20 kn biljega i izdaju kopiju ugovora položenog u zbirku isprava Znači tuđi ugovor se može dobiti na uvid tako lako? Možda nisam bila jasna. Nisam mislila na izvadak iz zemljišnih knjiga koji je i na internetu vidljiv svima, nego na Kupoprodajni ugovor temeljem kojeg je izvršena kupoprodaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue55555 odgovoreno: 5. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 5. ožujak 2021. U redu. Hvala puno na pojašnjenju. Tim činom nije nam nanesena konkretna šteta, ali nas zbilja začudilo jer smo bili uvjereni da su takve isprave osobnog karaktera. Još jednom, hvala na brzom odgovoru. Lijep pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.