Jump to content

Sto nakon smrti rođaka koji nema nikoga?


kisica1987

Preporučene objave

Postovani,

Trebala bi Vase upute i savjete jer o ovome neznam bas nista.

Prije godinu dana umro mi je bratic, sin od mog strica. Stric i strina umrli su prije njega. Dakle, on nije imao nikoga. 

S druge strane njegova mama ima zive sestre i bracu, kao sto i njegov pok.otac ima zivog 1 brata i 1 sestru. Moj otac, također je umro.

Nakon smrti bratica, kuca i sva imovina ostala je "nikome". U ovih godinu dana nitko od nas nije dobio nikakav poziv za nista, imovina i dalje glasi na pokojnoga. 

 

Kako je to moguće? Nije li trebala biti neka ostavinska rasprava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok Vam netko ne da stručnije upute, možete pokušati slijedeće - nazvati ostavinsku pisarnicu suda mjesta u kojem je pokojni živio i raspitati se da li je pokrenut ostavinski postupak (ne znam da li je moguće da nije) i kome je dodijeljen, a zatim možete kontaktirati suca ili javnog bilježnika koji se s tim bavi (ako se itko bavi). ... Ne znam da li ste provjerili kod svih potencijalnih nasljednika, da li je itko od njih dobio poziv za ostavinsku?! Jer je čak moguće da javni bilježnik ne zna tko su nasljednici ili zna za samo neke i njima šalje poziv, a ako se ti ne odazovu, ništa od ostavinske. (To govorim iz iskustva.) ... U slučaju da možda ostavinski postupak uopće nije pokrenut, možete to i sami učiniti - ne znam točno kakav je postupak, mislim da sudu treba dostaviti izvod iz matice umrlih (ili tako nešto).

btw. ja čekam poziv za ostavinsku već godinu i po dana. 'Leži' na sudu koji ne 'trza' na požurnice, tako da, svakakvi scenariji su mogući.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija