Jump to content

Zastita posjeda


belcher

Preporučene objave

Trenutno sam blokirao put autima preko svoje cestice, a koju vlasnik susjedne cestice tvrdi da je koristio za provoz (nije upisano pravo sluznosti u zemljisnim knjigama, ali "prijeti" upisom pravom dosjednosti). Ne branim mu prelazak pjeske preko parcele. Izrazito je diskutabilno je li se kroz povijest tuda vozilo ili samo hodalo (drugim rijecima, ja tvrdim jedno, on tvrdi drugo, oboje smo novi vlasnici dvaju susjednih parcela).

Vec dva tjedna mu je aktivno sprijecen prolazak autom tako da sam ja parkirao svoje, i nije podigao tuzbu za smetanje posjeda, međutim sljedeci tjedan zeli provest kamion preko moje parcele. Ne zelim mu nastetit, i u nacelu mi ne smeta da obavi dostavu kamionom, ali zelim da ako se nađemo na sudu, da bude jasno da negiram provoz, a dozvoljavam prolaz.

Ako mu dozvolim da kamionom dostavi sto ima, ponistavam li "30 dana za podic tuzbu ometanja posjeda", i jacam li njegov argument da je to put za prolazak vozilima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vi ne morate puštati nikakav provoz preko Vaše k.č.  i u rock od 30 dana imate pravo ustati tužbom za smetanje posjeda  provozom preko Vaše k.č.  Inače protekom roka od 30 dana imate pravo ustati tužbom za uznemiravanje  posjeda i vlasništva  na način prevoza kamijonom preko Vaše k.č. iako nema upisanu služnost provoza i prolaza te Vam na taj način uništava  vaše vlasništvo i onemogućava slobodno korištenje  nekretnine u Vašem vlasništvu. Kod osnivanja služnosti mora se platiti , nema đabe  i vi ne trebate pristajati ako ovaj susjed ima  drugi način pristupa , a možda udaljeniji

 

Pozdrav !

uređeno: od ude
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija