Jump to content

Otpremnina


Kristina25

Preporučene objave

Dobila sam osobno uvjetovani otkaz nakon vise od 5 god. rada kod poslodavca, naime otpremninu nisam dobila niti mi je bila ponudena ili spomenuta, koliko sam uspjela saznati poslodavac je duzan isplatiti otpremninu i ako ti ista nije ponudena to je kazneno djelo i treba se prijaviti  samo ja ne mogu naci gdje .

Pa me zanima  gdje se mogu obratiti radi neisplate ili neponudene otpremnine 

uređeno: od Kristina25
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neisplata plaće je kazneno djelo, ali moraju se ostvariti određene okolnosti da bi se radilo o tom KD.

Vi biste se prvo trebala obratiti poslodavcu sa zahtjevom za isplatom otpremnine, ukoliko on to odbije učiniti, moći ćete ga tužiti. Jedino se nadam da niste potpisala neki papir poslodavcu u kojem vam je "uvalio" i odredbu tipa "radnik potpisom ovog ugovora potvrđuje da prema poslodavcu nema nikakvih novčanih ili drugih potraživanja", jer ako je tome slučaj, tada ćete vrlo teško dokazati suprotno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam da pošto je to na odluci o prestanku radnog odnosa,(nisam ni mogla potpisati osobno uvjetovani otkaz a da ne potpišem ovo) jer stoji na istom dokumentu i mislila sam da to znaci da da nemamo nikakvih medusobnih dugovanja ovako što se tiće posla, pošto sam par dana prije na internetu našla kako treba izgledati primjer odricanja od otpremnine pa mi nije palo na pamet da to moze biti za otpremninu ako je , (i dalje ne znam što to točno znaći ) i dali se odnosi na otpremninu.

Zar mi nisu barem trebali pokazati dokument za otpremninu ili nesto takvo?

uređeno: od Kristina25
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Kristina25 je napisao:

Jesam da pošto je to na odluci o prestanku radnog odnosa,(nisam ni mogla potpisati osobno uvjetovani otkaz a da ne potpišem ovo)

Mogli ste tražiti da se taj dio iz teksta izdvoji, jer nije istinit, odnosno da postoje potraživanja na ime otpremnine. Kada ste potpisali tu odluku, a kada Vam je prestao radni odnos?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija