Jump to content

Pjesak izazvao nesrecu ali mene se krivi?


Dopidy

Preporučene objave

Prolazeći kroz selo magistralom gdje je brzina 50 na sat izletava mi djevojčica od 12 godina nakon kolone vozila iz suprotnog smjera dakle nemoguće izbjeći sudar jer je izletila odmah iza zadnjeg vozila (u blizini nema pjesackog prelaza).

Kocim i izlicem na desnu stranu te udaram u auto koje se uključuje u promet. Policija je uzela moju izjavu, izjavu svjedoka(covjeka kojeg sam udario) i izjavu djevojcice te sam okrivljen za prebrzu voznju Iako se ne slažem s tim. Mislio sam ici na prigovor jer se ne smatram krivim imam stetu na autu i vecu stetu na covjekovom autu u koje sam se zabio nitko srecom nije ozljeđen u nezgodi sam okrznuo njen bicikl i ona je pala. Mislim da sam jedini zvao policiju koja me sad okrivljuje za situaciju. Dakle zanima me kako je najbolje postupiti u situaciji jeli oupce moguće da se djevojcice okrivi jer mi je izletila niotkud. Dali je istina da je najbolje u prigovoru napisati prilazem prigovor bez objašnjenja daljnjeg (tako mi je rekla policajka).  Hvala vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno nisi dobio za prekoračenje, nego za neprilagođenu brzinu (to je odredba koja se najčešće koristi u ovakvim situacijama).

Postoji li u blizini pješački prijelaz? Što kaže svjedok, tj. ovaj kojeg si udario?

Dobro ti je rekla, najbolje bi bilo podnijeti prigovor na prekršajni nalog u cijelosti, pa na sudu reći svoje. Moguće je tražiti i prometno vještačenje, ali u slučaju da te osude ćeš ga morati i platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija