Jump to content

pogreške kod prijenosa ručno vođene zemljišne knjige u EOP - ispravak greške


ude

Preporučene objave

Prije prijenosa podataka iz ručno vođene zemljišne knjige   jedna čestica se vodila kao kuća i dvorište , a druga kao dvorište i gospodarska zgrada, .U EOP knjizi  opisana je k.č. kuća i dvorište i gospodarska zgrada , sve na jednoj čestici  a ispušten je broj k.č.  na kojoj je upisano dvorište i gospodarska zgrada . Kako se može ispraviti takva pogreška .

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, ude je napisao:

Kada se ide prijedlogom , a kada tužbom za ispravak ?

Treba razlikovati postupak radi ispravka pogrešnog upisa koji se provodi kada je određeni upis u zemljišne knjige protivan rješenju zemljišnoknjižnog suda o dozvoli upisa, od neistinitog ili nevaljanog upisa u zemljišnu knjigu koji postoji kada prilikom upisa u zemljišne knjige nisu bile ispunjene sve materijalne i postupovne pretpostavke propisane zemljišnoknjižnim pravom, jer se takvi neistiniti upisi mogu pobijati žalbom ili tužbom (brisovnom tužbom), a ne provođenjem postupka radi ispravka pogrešnog upisa. 

Dakle, u konkretnom slučaju ispravak je moguć samo ako isti ne bi dovodio u pitanje već nečija stečena prava, u suprotnom tužba. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija