aaaaah objavljeno: 11. ožujak 2021. Dijeli objavljeno: 11. ožujak 2021. Čl.38(1) Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima utvrđeno je: " Nije li što drugo određeno svaki suvlasnik smije izvršavati glede cijele stvari sve ovlasti koje ima kao nositelj dijela vlasništva bez suglasnosti ostalih suvlasnika, ako time ne vrijeđa prava ostalih suvlasnika". Da li to znači da bih ja kao suvlasnik mogla podnijeti zahtjev za isplatu naknade za izvlaštenje nekretnine za cijelu izvlaštenu površinu nekretnine na kojoj nas ima upisanih 9 suvlasnika.Od svih upisanih opunomoćena sam za prodaju te nekretnine, živimo u raznim mjestima, neki u inozemstvu pa je problem potpisivanje nove punomoći radi potraživanja isplate te naknade. Da li bi vrijedilo kad bih tu važeću punomoć za prodaju priložila kao dokaz da podnošenjem zahtjeva za cijeli izvlašteni dio nekretnine ne vrijeđam vlasnička prava ostalih suvlasnika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2021. Mišljenja sam da ne bi vrijedilo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aaaaah odgovoreno: 12. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2021. Hvala na odgovoru. Možete li mi pojasniti što se podruzumijeva pod "izvršavanjem svih ovlasti glede cijele stvari". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.