Jump to content

Uplata alimentacije na djetetov račun


jusuf

Preporučene objave

Želim novac iznos određen za uzdržavanje djeteta uplačivati na djetetov račun umjesto na majčin. Djete ima 17 godina i redovno se školuje.  Zanima me način, ako je to pravno moguće, da  je djete to koje dobija na svoj račun i raspolaže iznosom koji mi je sudski dodjeljen.

Hvala unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovanje,

I mene zanima mogućnost uplate alimentacije na djetetov račun, tj.mogućnost izmjene pravomoćne presude. Dijete je maloljetno (10 godina). Mislim da se alimentacija, koju uplaćujem redovno i koja je u skladu s propisanim tablicom o prosječnim potrebama maloljetnog djeteta, ne upotrebljava u svrhe za koje je navedena u tužbi. 

Dijete je nekoliko puta reklo kako nema hrane u frižideru i kako nema odjeće. Kako to dokazati i koje su pravne mogućnosti?

Paralelno, otuđen je od mene i moje obitelji. Kod nas uglavnom ne želi jesti, a kad jede, traži junk food.

Iza svega ovoga stoji puno manipulacija. U Centru za socijalnu skrb izjavljuju kako je teško dokazati manipulaciju. 

To je zapravo posebna tema. Zasada molim pomoć oko toga kako postići da alimentacija bude utrošena za onoga komu je namijenjena. Ako je potrebno podmiriti majčinu brigu, može li se postići da se njoj uplaćuje minimalni iznos alimenatcije (20% prosječne plaće - 1291 kn), a razlika alimentacije koju uplaćujem temeljem mojih primanja, djetetu na njegov račun s kojim bih raspolagao ja te pobrinuo da se time plaća škola, odjeća, hrana i sve druge potrebe?

Hvala i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , juva je napisao:

I mene zanima mogućnost uplate alimentacije na djetetov račun, tj.mogućnost izmjene pravomoćne presude. Dijete je maloljetno (10 godina).

Ne, za ovako maleno dijete.

prije 4 sati , juva je napisao:

Mislim da se alimentacija, koju uplaćujem redovno i koja je u skladu s propisanim tablicom o prosječnim potrebama maloljetnog djeteta, ne upotrebljava u svrhe za koje je navedena u tužbi. 

Ukoliko smatrate da je Vaše dijete zanemareno, onda ovo trebate prijaviti CZSS, jer dijete u toj dobi nije sposobno, a ni dužno voditi brigu o ovakvim stvarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija