Jump to content

Zalba na prekrsajni nalog - ali da obavezno bude sazvano rociste pred sudom?


kolibrihr

Preporučene objave

Poštovani, zanima me kako koncipirati žalbu na prekršajni nalog (prometna kazna), a da za istu bude SAZVANO ROČIŠTE PRED SUCEM I NEKAKVO SUČELJAVANJE s policijom, tj. da se moja žalba ne shvati i kao "pisana obrana" te da se po njoj "po kratkom postupku" odbije ili nešto slično?

Npr. da u žalbi napišem "U cijelosti odbijam optužbu te zahtijevam suđenje/suočavanje" i to je to, ili..? Bojim se da ako tako napišem da se ne desi da se sudsko ročište svejedno neće održati, a da mi žalbu odbiju jer nisam naveo nikakve konkretne argumente.

A opet se bojim da ako počnem davati nekakve konkretne argumente u žalbi da će se to shvatiti kao obrana i da neće biti ročišta (a koje izričito želim jer sam dobio čudnu kaznu).

Konkretno o čemu se radi (ako nekoga zanima): navodno sam prije cca pola godine zaustavljen na cesti zbog nekog prekršaja (od policije, valjda prometne), te mi je poštom naknadno poslana kazna za taj prekršaj. Obzirom da nemam pojma o čemu se radi jer NISAM bio prisutan u tom događaju, nemam apsolutno pojma o čemu se radi niti kako je policija zaključila da sam to JA jer nisu mogli napraviti uvid u moje dokumente (koje uvijek imam kod sebe, pa se nije mogao netko drugi poslužiti njima) niti igdje postoji moj potpis na nekim njihovim papirima niti NIŠTA. Kako se meni čini, osoba koju su zaustavili je dala moje podatke i oni su to samo tako unijeli u svoje zabilješke, a bez da su osobu odveli u policijsku stanicu na provjeru da li je to ta osoba.

Hvala unaprijed

P.S. Još jedna zanimljivost je da na omotnici piše "uručiti PRIMATELJU", a policija je prije 7-8 dana osobno uručila nekome od rodbine (i dala da se ta rodbina potpiše za mene)...

uređeno: od kolibrihr
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija