Jump to content

Paušalni obrt


Arhth2

Preporučene objave

Poštovani,

Po zanimanju sam Arhitektonski tehničar (sss) i radim u firmi kao suradnik projektanta.

Htio bi otvoriti paušalni obrt za izradu 3d vizualizacija, idejnih projektnih rješenja i sl., pa imam par pitanja na koja nisam uspio naći odgovor.

1. Kosi li se gore navedeno s mojim statusom zaposlenika u firmi koja se bavi projektiranjem i nadzorom u gradnji te smijem li dok sam zaposlen u istoj, otvoriti obrt s takvom djelatnošću?

2. Osim paušalnih davanja za najniži razred obrta cca 1500kn na godišnjoj bazi i članstva u komori obrtnika nakon prve godine postoje li kakva druga davanja na mjesečnoj i/ili godišnjoj razini koja nisam naveo i kolika su s obzirom da sam prijavljen na neodređeno i na puno radno vrijeme?

3. Buni me također način plačanja, koliko sam uspio shvatiti ako plačanje ide putem internet bankarstva nisam obavezan imati fiskalnu blagajnu, ali ako ide gotovina onda jesam. Neznam jesam li to dobro shvatio.

Hvala puno.

uređeno: od Arhth2
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) Ne kosi se s statusom zaposlenika ali ovaj drugi dio ovisi o ugovoru o radu jer ako je u njega ugrađena klauzula o zabrani tržišnog natjecanja ne možete ga otvoriti

2) Postoje još i obvezni doprinosi koji bi se u vašem slučaju plaćali na godišnjoj razini (za najniži razred nekih 2000 kn dodatno) 

3) Da, istina je. Ako se plaćanja vrše s računa na račun nema potrebe za fiskalnom blagajnom 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija