Jump to content

Stambena zgrada - naplata čišćenja


zagreb80

Preporučene objave

Poštovani,

prije dvije godine sam kupila stan u zgradi u kojoj još uvijek nije regulirano čišćenje stambene zgrade. Čisti stanarka na crno, bez unaprijed dogovorenog rasporeda, kad se sjeti i odluči. Kako se radi o čistačici koja je u međuvremenu postala i predstavnica stanara, a ne želi prestati čistiti na crno, niti pronaći servis, zanima me koja su moja prava kao suvlasnika? Radu na crno je odavno odzvonilo, no čistačica/predstavnica tvrdi: ona sve može, jer ima vezu u Poreznoj i zna zakone. 

Sve ostale zgrade koje se naplaćuju iz iste pričuve imaju servis za čišćenje i sve se naplaćuje iz pričuve, samo naša zgrada mora dodatno na ruke izdavati čistačici koja krši sve zakone, ne radi svoj posao kako treba i izuzetno je neugodna i bahata. 

Na koji zakon da se pozovem i mora li upravitelj zgrade riješiti njen status? Znam da to inače riješava predstavnik stanara, no ona je i predstavnica i čistačica i ne želi prestati raditi na crno.

Unaprijed zahvaljujem na izdvojenom vremenu na odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na javljanju.

Imamo upravitelja, pretpostavljam da je upoznat sa situacijom. Na početku godine poslao je financijski izvještaj u kojem je vidljivo da se čišćenje preko firme ne plaća jedino za našu zgradu u kojoj predstavnica/čistačica živi. 

Obratim li se pismeno upravitelju, mora li on riješiti njen nelegalan rad i angažirati neki servis? Ima li neki zakon na koji se mogu pozvati?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To planiram, no svi suvlasnici su upoznati s tim jer joj je rad na crno omogućila bivša predstavnica prije 15 godina.

Zakon se u međuvremenu promijenio, ali ona se poziva na svoje veze u institucijama što smatram drskim nepoštovanjem suvlasnika. Svi u zgradi su starosjedioci koji ne žele ništa mijenjati i protive se mišljenju novih stanara - ne računam na njihovu podršku.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 5 minuta, zagreb80 je napisao:

no svi suvlasnici su upoznati s tim jer joj je rad na crno omogućila bivša predstavnica prije 15 godina.

To je protuzakonito. 

Prije 5 minuta, zagreb80 je napisao:

Svi u zgradi su starosjedioci koji ne žele ništa mijenjati i protive se mišljenju novih stanara

Uvijek dotičnu možete prijaviti za rad na crno. Prema navedenom, bit će dokaza da prikuplja novčana sredstva od stanara i da obavlja ovaj posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija