Jump to content

Izvanredan otkaz od strane radnika


peach03

Preporučene objave

Pozdrav,

U sadašnjoj firmi sam zaposlena tri godine. Potpisani ugovor o radu je uključivao određene poslovne aktivnosti uz stavku u ugovoru "i ostali poslovi po nalogu poslodavca". Svake godine raste broj zadataka i odgovornosti, te odlaskom drugih ljudi iz firme radi mobinga, njihov posao se prebacuje na mene uz iste uvjete rada i plaću. Nadalje, dobivam zaduženja koja nemaju veze s opisom mog radnog mjesta (poslovi u skladištu i nošenje teških predmeta), a nedavno je direktor potpisao ugovor s nekoliko firmi kojima nudi moje usluge rada što bi on njima naplaćivao, a ja kao njegov zaposlenik sam te usluge dužna odrađivati prema stavki ugovora koji imam sa svojom firmom "i ostali poslovi po nalogu poslodavca". Time bi se moj opseg posla povećao za 400% uz istu financijsku naknadu. Fizički je nemoguće to sve odraditi o čemu sam razgovarala s direktorom, poslala sam mu mailom poslove koje odrađujem uz vrijeme potrebno za njegovu provedbu na što je samo telefonski prokomentirao da se trebam bolje organizirati i da sam dužna te poslove odraditi. Odbija bilo koje očitovanje putem maila. Za vrijeme godišnjeg mi direktor šalje nove zadatke i zahtjeva njihovo ispunjenje za vrijeme dok sam na godišnjem. Radi stresa sam završila u bolnici i na bolovanju te je i tada od mene tražio svakodnevan rad i vršio pritisak budući da nemam nikoga u poduzeću tko bi me mogao mijenjati niti to želi osigurati.

Na koji način mogu dati izvanredni otkaz tako da imam pravo na novčanu naknadu s burze, budući da sve moje mailove gdje upozoravam na iznimno velikog opsega posla i mentalni stres koji mi utječe na zdravlje, poslodavac ignorira i vrši sve veći mobing putem telefona.

Hvala, 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idite redoslijedom koji je određen za mobing - prvo poslodavcu pošaljite pritužbu radi mobinga. Onda ako on ne reagira u ostavljenom roku, prekinite rad uz plaću uz uvjet da u roku od 8 dana podnesete tužbu za mobing. Nakon toga će poslodavac ili Vama dati otkaz pa ćete imati pravo na novčanu naknadu, ili ćete imati pravo na naknadu plaće za vrijeme prekida rada, a nećete morati raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija