Jump to content

Isplata nasljedstva


Ivana16

Preporučene objave

Nakon smrti djeda 2001.god. teta je tužila svoju majku i sestru(moju majku) jer se nije složila sa sudom koji joj je dodijelio nasljeđe 1/4 kuće. Radi se o donjem dijelu kuće gdje su i živjeli djed i baka.. Taj sud tj. ta tužba je konačno i završila prije tri god. gdje je i nakon bakine smrti nasljeđeno da mojoj majci pripada 3/4 kuće a teti 1/4. Gornji dio je od majke koji je uz pristanak djeda sagradila  90.-ih god.  Kuća nije etažirana. Majka će taj dio nasljeđa prepisali na mene darovnim ugovorom a ja sam tetin dio htjela otkupiti.. I sad dolazimo do problema.. Kuća je izgrađena '57. Radi se o cca 70 kvadrata. Teta od mene traži po meni prevelike novce(50,000 €) za tu 1/4 kuće.. Znam da tu igra lokacija i cijena nekretnina ali mislim da je to previše za tu kvadraturu.. Najviše od svega mi smeta što je u rješenju ostavinske navedena cijela kuća a ne donji dio kuće za koji je i podignuta tužba. Samo da napomenem da taj donji dio kuće je u rasulu, ne može se trenutno ni živjeti u njemu i treba kompletno renovirati. Bez obzira što u tom djelu kuće nitko ne živi, svih ovih godina je isključivo majka plaćala režije(jer nije etažirano). Da li postoji neko rješenje da smanjim cijenu otkupa??? S njom se natežem već tri godine oko cijene otkupa jer smatram da nije zaslužila ni lipe s obzirom da nije ni brinula o svojim roditeljima tokom njihova života. Sorry na dužem postu ali ovo je najkrača verzija koju sam mogla napisati, ima tu svega. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Njeno je pravo da definira prodajnu cijenu, a na Vam je da ju prihvatite ili ne. Majka je plaćala režije, a tetin dio kuće nije imao tekuću potrošnju s obzirom da u njemu nitko ne živi, pa se nameće pitanje, koliki dio podmirenih režija bi se uopće odnosilo na tetin dio kuće? I na čije ime dolaze računi za te režije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teta svoj dio ionako neće moći nikom prodati jer u tim okolnostima mislim da to neće nitko kupiti.  Da može prodati već bi to davno napravila.

Obavijestite tetu da odustajete od kupnje i vjerujte da će ona možda shvatiti da to tako ne  može ići dovijeka. Pa neka onda ona prva povuče potez, strpljivo na to čekajte.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija