Jump to content

Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja - član 61


vesna rožman

Preporučene objave

Suprug i ja radili smo u istoj ustanovi. Nakon njegove smrti za trajanja radnog odnosa podnjela sam zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 2 proračunske osnovice u korist obitelji (supruga i 2 kćeri) po članku 61 alineja 2. Isto tako sam podnjela zahtjev u svoje ime kao radnika iste zdravstvene ustanove, za isplatu isplatu 1 proračunske osnovice zbog smrti supruga po članku 61, alineja 3.

Nakon toga dobila sam odluku o isplati 2 proračunske osnovice koja je isplaćena na tekući račun pokojnog supruga. Na moj zahtjev kao djelatnika ustanove za pomoć zbog smrti supruga (čl.61,alineja 3) dobila sam odgovor da na istu nemam pravo jer je isplaćena obitelji radnika koji je preminuo za vrijeme trajanja radnog odnosa.

Molim Vas tumačenje da li ja imam pravo na isplatu po članku 61, alineja 3, jer nigdje ne stoji da je jedna isplata uvjetovana drugom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje tumačenje navedenog članka je da je on koncipiran isključno, dakle na način da ostvarenje jednog slučaja isključuje preostala dva što bi bilo u skladu s obrazloženjem koje ste dobila. U protivnom, moguće je kumulirati sva tri slučaja.

Ali, kod svakog KU postoji i tzv. Povjerenstvo za tumačenje njegovih odredaba, pa Vam sugeriram da putem sindikata (ili radničkog vijeća) pokušate saznati je li Povjerenstvo već možda dalo tumačenje ovog članka 61., a koje tumačenje bi moguće bilo Vama u prilog. Također, možete se raspitati je li u Vašoj radnoj sredini već bilo identičnih slučajeva i kako su oni prošli po ovom pitanju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija