VAI objavljeno: 17. ožujak 2021. Dijeli objavljeno: 17. ožujak 2021. Molim Vas za pomoć..Suprug i ja smo se odlučili rastati, imamo jedno dijete, slaže se da skrbništvo bude moje, ali možete li me uputiti u alimentaciju.. Koji je najviši odnosno maksimalan iznos koji mogu tražiri? Nadalje muž nema fiksnu plaću. Mjesečno je oko 6000 kn (min), ali obzirom da radi i subote i nedjelje i ima neke beneficije ukupan iznos je veći.. Da li se za izračun alimentacije uzima taj iznos s dodatcima na plaću ili ne? Također da li otac i dalje mora plaćati alimentaciju sve dok se dijete školuje? Pregledavala sam teme i postove i ispričavam se ako mi je isto promaklo, pogubljena sam u svemu, pa vas molim za razumijevanje... Hvala unaprijed.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. prije 1 sat , VAI je napisao: imamo jedno dijete, Koliko dijete ima godina? Ako je maloljetno, jeste li se već obratili nadležnom CZSS? prije 1 sat , VAI je napisao: Da li se za izračun alimentacije uzima taj iznos s dodatcima na plaću ili ne? Gledaju se sva primanja, kao i potrebe djeteta. prije 1 sat , VAI je napisao: Također da li otac i dalje mora plaćati alimentaciju sve dok se dijete školuje? I nakon završetka školovanja još godinu dana ukoliko dijete ne može pronaći posao, a do tada nije navršilo 26. godina života. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
VAI odgovoreno: 17. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Hvala na odgovoru, dijete će uskoro napuniti 6 g., nismo se još obratili CZSS - u.. Da li znate koji je maksimalan iznos alimentacije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Tu odluku donosi sud, a pri tome se rukovodi ovom Odlukom, kao i ovom Odlukom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
VAI odgovoreno: 17. ožujak 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Hvala, i još jedno pitanje, da li u centru ide pokušaj mirenja ili kako to funkcionira? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Pogledajte na linku cijeli postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
maryhrv odgovoreno: 15. travanj 2021. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2021. (uređeno) Pozdrav, nadovezala bih se i postavila 2 pitanja što se tiče alimentacije, radi se o dvoje djece od 7-12god (tražim 2000kn za oboje) 1. Dogovorena je alimentacija, potpisano je u centru, međutim sad kad s rješenjem trebamo na sud za sporazumni razvod dotični se ne slaže s alimentacijom i smatra da treba plaćati 1500kn s obzirom da je nezaposlen trenutno (otkaz je on dao i preselio se kod svojih). Da li tražim previše? 2. Napustio nas je prije cca 3 mjeseca, da li će biti dužan platiti ikakve zaostatke od trenutka kad nas je napustio ili je dužan plaćati samo nakon presude? uređeno: 15. travanj 2021. od maryhrv Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 20. travanj 2021. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2021. 1. tada vjerojatno neće doći do sporazumnog razvoda. 2. ovisno kako je predviđeno u planu zajedničke roditeljske skrbi, ali načelno bi trebao plaćati od prestanka bračne zajednice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.