Jump to content

Neregularan sudski postupak


Zoran Dody

Preporučene objave

Dobio sam obavezni prekrsajni nalog na koji sam podnio prigovor. Pozvan sam na sud gdje sam osporavao nepotpuni ocevid policije koja je izdala spomenuti nalog uz zahtjev za placanje novcane kazne. Usuglasio sam se sa sutkinjom da pozove svhedoke("ostecenu" i ocevidca kojeg je policija ispitala na licu mjesta prilikom ocevida). Nakon toga sam samo dobio presudu u kojoj je navedeno da su isti svedoci ispitani na sudu, ali mene nitko nije obavijestio o tom rocistu. Uglavnom presuda je da sam kriv. "Ostecena" je prema tekstu presude izjavila da sam kriv iako je izjava malo kontradiktorna sama sebi, a i drugom svjedoku koji je odbacio moju krivnju, a kako je i policiji na ocevidu rekao. Presuda je pravomocna i bez prava na zalbu. Pitanja:

1. Da li je obaveza suda da me pozove na rociste, a kako bih i ja mogao postavljati pitanja svjedocima

2. Da li se obavezni prekrsajni nalog smatra prvostupanjskom presudom

3. Kojoj instanci da se obratim zalbom, prigovorom ili...,a ukoliko je donosenje ove presude nezakonito, odnosno neregularno

Unaprijed zahvalan na brzom odgovoru

Zoran

Napomena: Presudu sam zaprimio 24.02.2021.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da, imaš ih pravo ispitivati, a sud to može napraviti i bez tebe ako se ne pojaviš. Trebao bi napraviti uvid u spis da vidiš kako je došlo do toga da te preskoče (možda je poziv preuzeo netko drugi, možda ti je više puta pokušana dostava, ali nije uspjela i sl.), jer je možda pravna forma zadovoljena.

2. U principu da, nakon prigovora na obavezni prekršajni nalog više nemaš redovnih pravnih lijekova.

3. Nema više žalbe ni prigovora. Vidi izvanredne pravne lijekove od čl. 213. Prekršajnog zakona nadalje, a po meni bi eventualno bio moguć zahtjev za zaštitu zakonitosti, ali moraš prvo napraviti uvid u spis da vidiš kako je do ovakvog rezultata došlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija