Jump to content

Izazov sa susjedom / deložacija


Kal-El

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih Vas za mišljenje i savjet u vezi slučaja koji mi, stanari zgrade, imamo sa jednom od sustanarki. Kao prvo, bitno je napomenuti da je gospođa socijalni slučaj (60-ak godina) i živi u stanu koji je u vlasništvu Državnih nekretnina. Gospođa je ono što bi nazvali susjedom iz pakla. Uništava stan u kojem živi, stubište, vrijeđa druge stanare (posebno one starije i slabije), baca drva po stanu te konstantno glasno lupa ulaznim i unutarnjim vratima te prozorima. Također, ne brine o svojoj niti higijeni velikog broja mačaka koje drži u stanu te se zbog toga ulazom širi veoma neugodan miris. Policija je upoznata sa njom te je u XY navrata dolazila na naš poziv. I iako je prema gospođi više puta pokretana prijava za remećenje javnog reda i mira te je čak (po mom saznanju) i jednom ili dvaput provela noć u policijskoj postaji - ništa od toga nije na nju utjecalo. Policija dođe, popriča sa gospođom, napravi zapisnik - i za dan-dva stvari se opet vrate na staro. 

Prošle godine stanari su se udružili i zajedno se (hrpom potpisanih izjava) žalili Državnim nekretninama te je gospođi otkazan ugovor o najmu. Koliko znamo i možemo saznati, rok od 3 mjeseca, u kojem bi gospođa trebala naći drugi smještaj i iseliti iz stana istekao je sa krajem 2020. godine. Međutim, gospođa i dan danas u stanu uredno živi te i dalje provodi teror nad sustanarima. Daljnjim pritiskom na Državne nekretnine uspjeli smo dobiti to da su pripremili dokumentaciju za državno odvjetništvo krajem veljače ove godine sa ciljem pokretanja postupka deložacije na sudu. I dalje nemamo nikakve dodatne informacije o ovom procesu.

Volio bih Vas zamoliti za savjet i informaciju:

1. Možemo li mi, stanari zgrade, napraviti još nešto kako bi situaciju dodatno eskalirali/ubrzali, odnosno na nju utjecali?

2. Koliko dug postupak nas sada čeka u obliku sudskog zahtjeva za deložacijom, odnosno kada bi mogli očekivati da gospođa napusti našu zgradu?

3. Vidite li neki rizik u ovom slučaju, odnosno potencijalnu komplikaciju za naš željeni ishod? Može li se nešto zakomplicirati da gospođa ostane duži period u navedenom stanu?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Srdačan pozdrav,

Kal-El

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija