Jump to content

Prijevara automehaničara


stalerep

Preporučene objave

Pozdrav, prvi put sam na forumu ovdje, neznam jeli je tema stavljena u pravu kategoriju, neka je admini pomaknu ako sam nešto krivo napravio

Ovako, imam dosta kompliciranih problema sa svojim automehaničarom.

Ja sam jedan dan stukao svoj auto (vw) i odvea ga u svoju garažu, mehaničar je doša kod mene i vidia to auto i ponudia mi je svoje (mercedes) u zamjenu. Da ne duljim, auto koje mi je on dao je u puno gorem stanju nego to moje, neovisno o tome što je razbijeno jer je on dobia sve dijelove za složit ga sebi, a mercedes u pitanju nemože niti proći tehnički, hvala Bogu lagao je da može. Volia bi istaknuti kako to auto koje mi je on dao nije uopće na njegovo ime, ali osobu na koje auto glasi slučajno znam. Ja još uvijek nisam potpisao nikakav kupoprodajni ugovor ni sa mehaničarom ni sa pravim vlasnikom mercedesa i tražio sam da se meni vrati nazad moje originalno auto, što je on odbio, isprva je bio bahat ali kasnije se odlučia nagoditi, nudia mi je popravak mercedesa, obećavao da će nabavit drugo bolje auto, ali naravno ništa od toga se nije dogodilo. Blokirao mi je broj i ja sam kasnije saznao od zajedničkog prijatelja da je on prodao to auto (vw), kako ga je prodao, neznam. On je u principu trebao lažirati moj potpis na kupoprodajnom ugovoru. Prvo pitanje, jeli moguće dobiti to auto nazad, tj. jeli se isplati miješati policija u cijeli taj postupak? Pogotovo zato jer je potpis lažiran?

 

Evo sad drugi dio priče.

Moj brat je imao svoga BMW-a na popravku kod istoga mehaničara, mehaničar je čak obećao mome bratu da će on otkupiti toga BMW-a od njega, no kad je moj brat shvatio što se dogodilo sa mojom folcikom i na kakve načine me je sve preveslao lik (oštetio me otprilike 1000 eura u svemu tome), on je nazvao šlepu i odveo ga u našu garažu.

Razlog zašto ja dosad nisam zvao policiju tome mehaničaru je zato jer je on zaprijetio mome bratu. Naime BMW je stajao u toga mehaničara sigurno jedno pola godine, godinu dana. Mehaničar je zaprijetio da ako ne bude po njegovom da će on mome bratu naplatiti "jedno 20 tisuća kuna ležarine" zato jer je toliko dugo stajao u mehaničara. Moram napomenuti kako u tome vremenu dok je auto stajao u mehaničara ništa na autu nije napravljeno. Znači apsolutno se auto nije dotakao, niti nije izdat ijedan račun ili predračun u vezi toga BMW-a, znači on bi nama naknadno za takvo nešto morao ispostaviti račun, uz to pretpostavljam kako on nema nikakav fizički dokaz trenutno da je auto toliko dugo bio u njega, i po usmenom dogovoru je bilo ok da auto stoji u njegovoj radioni jer ga je svakako namjeravao uzet. Također moram napomenuti da meho apsolutno nikad nikome nije ispostavio račun za bilo koji popravak.

 

Evo sad pitanje. Ići na policiju ili ne? Već sam pokušao u fino i to nije ničim rezultiralo, i također jeli ova njegova prijetnja ima ikakvoga smisla? Jeli u praksi moguće nešto ovako sa njegove strane izvest? Jeli iko ima ideju kako dalje?

Hvala, LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Prijevara automeaničara
  • drot13 je promijenio naziv u Prijevara automehaničara
prije 11 sati , G-man je napisao:

Glede vašeg VW, jeste li vi štogod potpisali sa automehaničarem glede zamjene automobila, postoji li kakav ugovor? Jeste li sigurni da je vaš VW prodan?

Glede brata, ne razumijem u čemu bi bio problem, brat si je uzeo auto natrag i priča završena. Ima li mehaničar kakav dokaz svojih tvrdnji?

Nista nije potpisano sa automehanicarom. Za auto znam da je prodan.

Sta se tice prijetnja da ce bratu masovno naplatit lezarinu, to uopce vise nije bitno jer sam saznao da radionu drzi na crno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija