Golf321 objavljeno: 21. ožujak 2021. Dijeli objavljeno: 21. ožujak 2021. Poštovani, Dogodila mi se prometna nesreća (oduzeta prednost prolaska na križanju sa semaforom,pokriveno videonadzorom). Lakše ozlijeđen bez svijesti sam odvežen u bolnicu,gdje je nakon dva sata došla policija i izmjerila mi sa tolerancijom malo manje od 1.00 promila. Vadili su mi krv,i dao sam urin. Ono što mene zanima,kad kazna stigne hoće li to bit ovih malo manje od 1 promila mjereno dregerom ili mogu očekivati nešto drugo. Urin predpostavljam da je uzet zbog testa na drogu. Hvala i lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 21. ožujak 2021. Krv će se poslati na vještačenje radi utvrđivanja točne koncentracije alkohola (dreger nije pouzdan), a do toga se dođe metodom tzv. raspada alkohola, za koju postoji odgovarajuće mjerilo koje uzima u obzir vrijeme konzumacije alkohola, vrijeme izuzimanja krvi, spol, dob i konstituciju. Uglavnom, koncentracija će biti utvrđena kakva je bila u trenutku prometne nesreće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Golf321 odgovoreno: 20. svibanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 20. svibanj 2021. Poštovani,javljam se opet u vezi ove teme. Imali ste pravo,na osnovu vještačenja je utvrđeno da sam imao preko 1 promila alkohola. U zapisniku stoji da drugi vozač kaznjen zbog izazivanja prometne nesreće oduzimanjem prednosti u svezi članka 293 stavka 2. Protiv mene se izdaje prekršajan nalog zbog alkohola i pojasa u svezi isto članka 293 stavka 2. Ako biste mi mogli reći,trebam li očekivati kaznu uvećanu za članak 293 stavka 2,pošto ja nisam izazvao prometnu nesreću? Hvala na odgovoru i lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 21. svibanj 2021. Ne, pošto nisi krivac za nezgodu. Pa piše u nalogu "kriv je" ...po čl.199 i 163 ukupno 6000 kn. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.