Jump to content

Ovrha za dopunsko osiguranje


asusas

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih savjet.

Supružnici su na isti datum ugovorili dopunsko zdravstveno osiguranje svaki za sebe kod poznatog osiguravajućeg društva. Dakle, ugovorena su 2 dopunske police.

Osiguranje je ugovoreno u 4. mjesecu 2015. godine te su police uglavnom redovito uplaćivane 2 godine.

Jednom od supružnika je dopunsko raskinuto od strane društva negdje u lipnju 2018. godine nakon neplaćenih 12 rata. Nakon toga je dugovanje plaćeno i dug je zatvoren.

Drugom supružniku dopunsko nije raskinuto u lipnju 2018. iako je na taj datum imao 13-14 neplaćenih rata, dakle jednu ili dvije rate neplaćene rate više od drugog supružnika. Nakon toga dopunsko se automatski produljivalo od strane društva te je raskinuto od strane društva nakon neplaćenih ukupno 30 rata (8. rate ugovarateljske godine 2019./2020.) te je izdana ovrha.

Moje pitanje glasi da li se dopunsko može automatski produljivati od strane društva, iako nisu izvršene prethodne obveze korisnika? Npr. vidljivo je da je jednom osiguraniku raskinuto dopunsko nakon 12 neplaćenih rata, a drugome tek nakon 30. Da li postoje tu kakva pravila? Budući da osiguranik nije mogao koristiti prava dopunskog nakon neplaćene 3 rate, da li je moguće na koji način osporiti preostali dio dugovanje, odnosno barem zadnju ugovarateljsku godinu kad je društvo nakon 8. rate raskinulo uslugu (ukupno 30 nenaplaćene rate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Od odvjetničkog društva poslan je bio Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave - izvod iz poslovnih knjiga osiguravajućeg društva i izlistan je dug od 30 neplaćenih mjeseci. U sklopu istog dokumenta je dostavljeno od javnog bilježnika Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave te se u tom dokumentu nalaže da ovršenik plati iznos u roku 8 dana te su navedeni iznosi nastalih i predvidivih troškova postupka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija