Jump to content

Podjela prihoda pri razvodu braka i odbijanje iseljenja


humptydumpty

Preporučene objave

Moj brat je pomorac koji je predao zahtjev za razvod nakon 23 god braka. Jedno punoljetno dijete, studentica. Bilo je tu i bracnih nevjera od strane supruge i presao je preko toga zbog djeteta. Par godina ok a onda je pocelo ludontrosenje. Svi su racuni bili dostupni, racuni za kartice do 30000kn i shvatio je da mu je tezak zivot na moru prosao i da ne posjeduje nista osim kata obiteljske kuce nasih roditelja u kojoj zivi. I da uopce ne zna koliko kredita supruga ima i trosi vecinom na odjecu i lifestyle. I da su stranci gdje on ne zeli uopce biti u istom prostoru. E sada par pitanja- 

1. predao je zahtjev za razvod tj tizbu putem suda i zanima nas koliko u stvarnosti taj proces traje

2 uskoro ce opet na more i da li to znaci da ce morati dijeliti s njom i novac od sljedeceg ugovora jer proces razvoda nije okoncan ili se racuna od dana predavanja zahtjeva

3. on je u apartmanu nasih roditelja u ovoj fazi i nije mu lako ali je odlucan dok ona potpuno odbija ideju razvoda. Od plakanja, vristanja i obecanja da se promjenila do huskanja da kcer intervenira kod oca, odlazaka na hitnu, poziva po cijele dane i noci da ona nikad nece napustiti stan i otici itd. Iako ona s nama, ostalim u kuci ne razgovara vec 15ak godina, sada je odjednom promjenila stav. Sve je jasno. Odvjetnik mu je rekao da joj mora isplatiti polovicu vrijednosti stana sto je 180000 eur, no kako je nagovoriti da izadje ako to odbija. To je za njega ogroman kredit u 50ima. 
4. Moji su roditelji ustupili plocu za gradnju i platili krov a brat i supruga su kreditom napravili stan pa je to zajednicko. Isplati li se uzeti sudskog vjestaka kako bi se utvrdila vrijednost nekretnine i da li se oduzima od vrijednosti pravo gradnje i novac za krov u korist mog brata. 
5. stan je opremala najluksuznijim namjestajem a garderoba je brendirana i vrijednost iste je u stotinama tisuca kuna. Kako se ovo uzima u obzir.

pokusavam mu pomoci, zivot na moru ga je dezorjentirao a mi vec godinama gledamo kako propada i finacijski i mentalno. 
jako je veza uz kcer i odlican je otac, kcer je isto navikla na luksuz i samim time se brine za svoju poziciju sto otezava stvari. Majka je maksimalno involvira kako bi dodala emotivni pritisak. Tesko je to gledati iako je ona odrasla osoba. 
Hvala unaprijed na odgovorima. Svako dobro

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ovisi od suda do suda, može potrajati do pola godine (malo je sada to teško prognozirati zbog COVID-a). No načelno, ako se želi razvesti, razvest će se, i to vjerojatno na jednom ročištu jer nema maloljetne djece.

2. neka opozove punomoći po računima, bračna stečevina nije ono što je stečeno nakon prekida bračne zajednice (dakle, faktične zajednice stola i postelje), a ne samog formalnog razvoda braka.

3. Njegov odvjetnik ili njezin odvjetnik? Kažem, ako se on želi razvesti, razvest će se, sud ga neće držati u braku protiv njegove volje, a po želji bivše supruge, jer je to protivno naravi braka kao ugovora.

4. da, isplati se uzeti vještaka ako je odvjetnik koji je to procijenio njezin (procjena košta oko 1.700,00 - 2.000,00 kn). Oduzima se ono što je njegova vlastita imovina. Pitanje je jesu li roditelji krov darovali njemu, njima obojima ili zapravo sebi. Je li stan etažiran?

5. Nikako, svatko može uzeti svoje osobne stvari što se tiče bračne stečevine, a pokretnine u stanu će podijeliti sporazumno, na jednake dijelove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija