Štanga objavljeno: 24. ožujak 2021. objavljeno: 24. ožujak 2021. Molim vas za pomoć oko borbe za predstavnikom i upraviteljem.... Za početak, predstavnik zgrade je i vlasnik firme koja je upravitelj zgrade. Ukratko, već dvije godine mi direktno s krova zgrade curi kišnica na strop spavaće sobe, sve je popraćeno i neugodnim mirisom i gljivicama na stropu. Maksimalno sam korektan prema predstavniku koji tvrdi da će se vršiti sanacija krova, ali postupak traje već dvije godine i nemam više strpljenja čekati. Uz navedeno pojavio se i novi problem, POTRES gdje je stradao vanjski dio zida, razmaknula se ukrasna vanjska cigla fasade, pojavila se ogromna pukotina na sobi sa unutarnje strane (kroz koju čak prolazi zrak izvana). Na ovo oštećenje predstavnik stanara mi je predložio da pokušam naći majstore i da će popravak ići iz pričuve. Upregnuo sam sve napore i našao nekoliko ponuda, ali predstavnik me izbjegava i odbija suradnju oko plaćanja. Završni satav predstavnika stanara je da bi on angažirao statičara koji bi napravio elaborat za sva oštećenja i da bi se nakon toga javljao na natječaje i u fondove za obnovu i slično.....te bi nakon toga odradio sanaciju (od potresa je prošlo više od godinu dana). Molim Vas za mišljenje, kakve su mi mogućnosti i opcije....mogu li ikako jednostavnim pravnim putem zahtjevati sanaciju u nekom razumnom roku jer ovo sve više nema smisla, a očito se radi o manjkavostima zgrade koja bi trebala biti sanirana sredstvcima pričuve. (još jednom napominjem da je predstavnik stanara vlasnik firme koja je upravitelj zgrade). Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 24. ožujak 2021. odgovoreno: 24. ožujak 2021. Ima li šanse da prikupite potrebne potpise za promjenu upravitelja zgrade? Citiraj
Štanga odgovoreno: 24. ožujak 2021. Autor odgovoreno: 24. ožujak 2021. Sumnjam....mislim da ne jer nema kritične količine stanara, moj stan je jedan od rijetkih na kojem su se nagomilali problemi.... Citiraj
Štanga odgovoreno: 25. ožujak 2021. Autor odgovoreno: 25. ožujak 2021. prije 19 sati , Borbena7 je napisao: Ima li šanse da prikupite potrebne potpise za promjenu upravitelja zgrade? Da li navedeni slučaj ima osnovu za zvanje građevinske inspekcije pa da eventualno ona naloži popravak upravitelju zgrade?? Citiraj
Štanga odgovoreno: 3. travanj 2021. Autor odgovoreno: 3. travanj 2021. Molim Vas još jednom pomoć ukoliko netko ima pravni savjet oko navedenog..... Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 4. travanj 2021. odgovoreno: 4. travanj 2021. Ova oštećenja ugrožavaju sve suvlasnike, tako da možete tražiti od Građevinske inspekcije da pregleda objekt i da naloži upravitelju obaveznu sanaciju. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.