Jump to content

Nužni/hitni popravci u stanu iz sredstava pričuve


Štanga

Preporučene objave

Molim vas za pomoć oko borbe za predstavnikom i upraviteljem....

Za početak, predstavnik zgrade je i vlasnik firme koja je upravitelj zgrade.

Ukratko, već dvije godine mi direktno s krova zgrade curi kišnica na strop spavaće sobe, sve je popraćeno i neugodnim mirisom i gljivicama na stropu. Maksimalno sam korektan prema predstavniku koji tvrdi da će se vršiti sanacija krova, ali postupak traje već dvije godine i nemam više strpljenja čekati.

Uz navedeno pojavio se i novi problem, POTRES gdje je stradao vanjski dio zida, razmaknula se ukrasna vanjska cigla fasade, pojavila se ogromna pukotina na sobi sa unutarnje strane (kroz koju čak prolazi zrak izvana). Na ovo oštećenje predstavnik stanara mi je predložio da pokušam naći majstore i da će popravak ići iz pričuve. Upregnuo sam sve napore i našao nekoliko ponuda, ali predstavnik me izbjegava i odbija suradnju oko plaćanja. 

Završni satav predstavnika stanara je da bi on angažirao statičara koji bi napravio elaborat za sva oštećenja i da bi se nakon toga javljao na natječaje i u fondove za obnovu i slično.....te bi nakon toga odradio sanaciju (od potresa je prošlo više od godinu dana).

Molim Vas za mišljenje, kakve su mi mogućnosti i opcije....mogu li ikako jednostavnim pravnim putem zahtjevati sanaciju u nekom razumnom roku jer ovo sve više nema smisla, a očito se radi o manjkavostima zgrade koja bi trebala biti sanirana sredstvcima pričuve. (još jednom napominjem da je predstavnik stanara vlasnik firme koja je upravitelj zgrade).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija