Jump to content

Osiguranje odbija platiti stetu


lukas96

Preporučene objave

Pozdrav svima,

molio bi pomoc ili nekakav savjet. Uglavnom imao sam 3 sudara. Jedan je bio u 9 mjesecu 2020 i tu je 50/50 bila podjela dobio sam pola od njihove procjene na racun. Iz poslovnih razloga nisam mogao ostat tjedan-dva bez auta i popravit (auto je u voznom stanju bio nije velika steta bila), no u 3 mjesecu 2021 sam imao 2 dana za redom 2 sudara gdje ni u jednom nisam kriv. Prvi sudar covjek je pobjegao, ja sam pozvao policiju i rekao tablicu,marku vozila i vozaca kako izgleda. Policajac poslikao evidentirao stetu i postupak se i dalje vodi. Sutradan zena tipka na mobitelu ja u koloni i zabije se u mene. Naravno zvao sam policiju gdje je opet policija poslikala auto navela stete i naglasio sam policiji da su bile prijasnje stete. On je to evitendirao i gospodi urucio prekrsajni nalog za izazivanje prometne nesrece. Ja sam uzeo na policiji zapisnik od 3 nesrece, dok za 2 cekam jos. Otisao na procjenu, sve popunio prilozio zapisnik. Za tjedan dana dobivam rjesenje da ne smatraju svoju stranku krivom i da je auto bio ostecen u 9 mjesecu i da nije nastala dodatna materijalna steta i da auto nije popravljen tada i da mogu napisat prigovor. I napisem ja prigovor gdje sam naveo da u zapisniku pise da postoje od prije stete, ali da je policija napisala da je dodatna steta napravljena (zena mi je podrobila branik,vezni lim,donji dio gepeka,potrgala nosac tablice i pomaknula vrata gepeka u lijevo) i sve se vidi na njihovim slikama na procjeni i vide iz 9 mjeseca i od policije imaju zapisnik. I naravno danas opet dobivam odbijenicu da oni ne smatraju svoju stranku krivom i da mi je auto imao nesrecu u 9 mjesecu i da se to vidi po policijskom zapisniku da je auto ostecen od prije i da pise broj predmeta. Naravno ja drugi sudar nisam prijavio jer nisam dobio zapisnik od policije jos tj. nije gotov, a oni navode taj zapisnik da je dio prvog sudara, ali na prvom sudaru nije bila policija nego procjena u osiguranju.

 

Sada mene zanima da li ja imam pravo za naknadu stete ako je napravljena dodatna steta na autu, makar sam dobio u 9 mj 2020 50% i do sada nisam popravio auto. Po nekoj najmanjoj logici imam pravo na jos 50%. Sva 3 sudara su bila u zadnji kraj auta. Policaja mi je rekao da zadnje osiguranje mora pokriti svu stetu na autu, ali sada da li je to istina ili ne.

Mislim pisati pravobraniteljstvu za osiguranje i dostaviti svu dokumentaciju, ali da li ce to uroditi plodom?

 

Zahvaljujem unaprijed na svim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija