Jump to content

Iskaz kaznenom sudu


Nekim

Preporučene objave

To vam je, u bitnom, formalna razlika, koja međutim ima važnost u pogledu distinkcije može li se takav iskaz uporabiti kao dokaz ili ne. Dokazna radnja značila bi da je DO policiji dao nalog da ispitaju tu i tu osobu, ali u formi dokazne radnje ispitivanja svjedoka što znači da se takvu osobu valja upoznati s pravima koje joj pripadaju po zakonu i prilikom ispitivanja valja poštivati pravila ispitivanja kako su specificirana zakonom.

Alternativa vam je tzv. obavijesni razgovor (o čemu se očito ovdje radilo), kojeg je policija ovlaštena i samostalno provesti i kod kojeg nema takvog stupnja formalnosti, koji prati dokaznu radnju. Radi se o izvidu kaznenog djela, koji ima čistu spoznajnu snagu odnosno njime se prikupljaju informacije koje onda budu osnova za daljnje postupanje policije.

Suštinski osoba uvijek manje-više veli isto, ali razlika je u tom formalnom dijelu odnosno kako se to gleda u potencijalnom nastavku postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija