Jump to content

Osobna invalidnina


Jelena Rajnović

Preporučene objave

Primala sam Osobnu invalidninu 30 godina,do 2018. kada mi je ukinuta.2018. sam bila na vještačenju gdje me nisu ni pregledali,samo su mi dr.opće med.i psihologica priopćile da će mi bit ukinuta invalidnina.1988.sam doživjela saobraćajnu nesreću,prilikom koje sam zadobila ozljede glave.Imam trajne promjene u zdr.stanju,gubim ravnotežu,često padam,slaba lijeva ruka,tremor desne,psihičke smetnje.Dali se smije ukinut Osobna invalidnina?

Zahvaljujem

uređeno: od Jelena Rajnović
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

  Odluku ne donose dr opće medicine i psiholog već institucija koja Vam isplaćuje invalidninu i to po procjeni zavoda za vještačenje (ZOSI). Ako Vam je invalidnina ukinuta 2018. više nema mogućnosti žalbe već podnijeti novi zahtjev (pred postavljam da se radi o CZSS). Po Vašem zahtjevu sigurno će Vas ponovo slati na vještačenje uz uvjet da imate novu medicinsku dokumentaciju od 2018. nadalje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

Molio bih vas pomoć pošto više ne znam šta da radim u ovoj birikratskoj zavrzlami.Naime,majka mi je prije 3 mjeseca ostala bez noge nad koljenom,dijagnoza ateroskleroza.Umirovljenica je s mirovinom od 1400kn.Podnijeli smo zahtjev za invalidninu koji je neki dan odbijen,razlog socijalna radnica nije rekla,samo da je komisija tako odlučila.Mi smo u zahtjevu priložili sve što su tražili.Od medicinske dokumentacije imali smo otpusno pismo gdje sve piše.Zanima me da li bi možda trebalo priložiti još nešto sad kad budemo pravili žalbu.Također,iz mirovinskog su nam odbili i pravo na naknadu za tjelesno oštećenje.Zahvaljujem unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , brane197 je napisao:

Podnijeli smo zahtjev za invalidninu koji je neki dan odbijen,razlog socijalna radnica nije rekla,samo da je komisija tako odlučila.

 

prije 13 sati , brane197 je napisao:

Također,iz mirovinskog su nam odbili i pravo na naknadu za tjelesno oštećenje

 Kako su obrazložili svoje odluke u rješenjima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

 

 Kako su obrazložili svoje odluke u rješenjima?

Za invalidninu još nismo dobili rješenje a iz mirovinskog su nam rekli da majka nema pravo na naknadu za tjelesno oštećenje jer se ono daje samo ljudima koji su stradali na radnom mjestu i ako se radi o profesionalnoj bolesti.To nam je manje bitno nego ovo za invalidninu mi je zbilja čudno.I majčin kirurg se čudi.On je na tri stranice u otpusnom pismu napisao sve u detalje.Vidjećemo kad stigne rješenje šta piše.Možda fali neki dokument ili potvrda mada kad smo predavali,socijalna radnica je rekla da ne treba ništa više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, HZMO priznaje samo povrede na radnom mjestu i profesionalna oboljenja. Po meni u HZMO nemate više šta tražiti. Podnesite zahtjev za pravo na osobnu invalidninu kod CZSS. Isti će Vas poslati na vještačenje. Iz mojeg iskustva vještak Vas tjelesno ne pregleda već radi na osnovi medicinske dokumentacije i razgovora s njim i socijalnom djelatnicom, zato je poželjno imati svježu dokumentaciju o liječenju. HZMO isplaćuje invalidninu po kategorijama 12-40 % od osnovice 1.598,91, što max. iznosi 640,00 kn. CZSS isplaćuje po težini invalidnosti: TEŽA (600,00), TEŠKA (1,500,00) Ispada da Vam je u međuvremenu, po Vašim liječnicima 2018, poboljšano zdravstveno stanje. Možda je ipak ostala TEŽA invalidnost. 

Sretno sa zahtjevom

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija