Jump to content

Pravo na vidjanje maloljetnog djeteta


Hrki82

Preporučene objave

Pa recimo jedan od razloga bi bio da je usla u rodiliste bez nase dozvole u izolirani dio gdje je dijete bilo odvojeno od majke, nekoliko sati nakon poroda-zbog komplikacija, slikala bebu i objavljivala javno nase dijete na fejsu, Dovoljno?

I isto molim kako mozemo postupati jer bi dignuli privatnu tuzbu, gdpr, prava djeteta i sto god jos-vi pravnici bolje znate od nas laika.

Da li je dovoljno slikati ekran facebooka ili kako spremiti objavu sa fejsa za sud? U slucaju da ju doticna obrise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukratko, mi smo prekinuli svaki kontakt 10.12.2019. Djete je rodjeno 03.02.2020, gospodja nije bila pozvana u rodiliste ali posto je bivsi zaposlenik valjda se moze prosetavati kako joj je po volji. pa je fino usetala i naslikavala se sa djetetom na taj datum, nekoliko sati poslje poroda.

nismo reagirali prije jer se kontakt prekinuo dosta prije dogadjaja pa nismo pratili objave, ali sada novonastalom situacijom, da kazem po seljacki, hocu da je sprijecim ako ikako mogu da vidja dijete. Isto tako, 03,08,2020, objavljuje sliku UZ djeteta koje je jos u trbuhu, mislim da se medicinska dokumetacija nebi trebala javno objavljivati.

Gdje je nesatao odnos lijecnik-pacijent?

 

I ne, nije zlocesta punica/svekrva, to je moja majka nazalost i supruga i ja smo suglasni da ne vidja dijete.

 

Ima toga jos al nebi bilo dosta 7 dana za tipkat...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po bolnicama i odjelima se ni u normalnim okolnostima, da se tako izrazim, a pogotovo sada za vrijeme korone, nema pravo nitko sprešetavati jer mu je tako došlo, pogotovo nema pravo ulaziti u rodilište/na neonatologiju/itd. (čak ni bolničko osoblje s drugih odjela osim ukoliko im je izvanredno dopušteno) tako da ukoliko je zaista vaša majka tamo bila utoliko imate niz pravnih radnji koje možete poduzeti ne samo protiv nje već i bolničkog osoblja i bolnice.

kažem ukoliko jer nisam uspjela shvatiti iz vaših poruka je li na slikama samo dijete ili i vaša majka. zašto? ukoliko je samo dijete na slikama, teško ćete dokazati da je ona slikala, reći će da joj je slikao netko tko tamo radi i poslao fotke (tada radnje, vezano na samo slikanje i distribuciju slika, možete poduzimati samo protiv te osobe, a protiv majke vezano na distribuciju i objave).

na donjem linku vam je pregled zakonske regulative vezano na zaštitu privatnosti djece te ostalo vezano uz tu tematiku:

Pravo na privatnost i objavljivanje osobnih podataka, informacija (o) i fotografija maloljetne djece

tko joj je dao uzv djeteta? vi ili dr? to je objavila dok ste još bili u dobrim odnosima ili kasnije?

ukoliko odlučite tužiti baku zbog neovlaštenog snimanja i javne objave slika vašeg djeteta utoliko angažirajte odvjetnika za kazneno pravo.

ukoliko dođe do suda vezano na ostvarivanje osobnih odnosa bake s unukom utoliko angažirajte odvjetnika za obiteljsko pravo.

vezano na osporavanje prava, vi ćete u postupku, vezanom na ostvarivanje osobnih odnosa bake s unukom (kojeg pokreće ona, ne vi), prije pred czss kasnije pred sudom, (moguće i drugdje ovisno o tome u kojem će smjeru postupak ići), detaljno iznijeti sve činjenice zbog kojih smatrate da baka ne bi trebala ostvarivati kontakte s unukom. sud će odlučiti o tome hoće li biti susreta ili ne, ukoliko hoće gdje u kojem obimu i kada. ukoliko baka traži susrete na samo utoliko se pozovite na članak 95. stavak 4. obiteljskog zakona (a) da na temelju istog inzistirate da prisustvujete susretima. ukoliko czss predloži nadzor nad susretima i to temeljem članka 124. obiteljskog zakona odbijte ga jer isti propisuje nadzor samo nad susretima roditelja s djetetom (a) da vam ne bi drugi stupanj rušio mjere/presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iskreno zahvaljujem na preciznom odgovoru.

na slikama je dijete u njenom narucju, odjel kbc gdje nema posjeta.nije bolnicka soba sa majkama.

ultrazvuk djeteta je sama napravila posto joj je moja zena na nesrecu bila pacijent!

tako da ima tu svega...

ostale razloge stvarno nema smisla tipkati, nebitno za sada, oni ce biti iznjeti na sastanku u czss

uz je objavljen kad su odnosi prestali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudovanje u nas je dugotrajno i skupo.

uključuje li i maloljetnu djecu tu su i czss, posebno skrbništvo itd. i to traje godinama.

vezano na objavljene fotke, zamolite ju da sve izbriše odmah odnosno u najkraćem mogućem roku. (tek) ako odbije onda razmislite o pravnim koracima. 

vezano na ostvarivanje osobnih odnosa bake i djeteta, probajte sve riješiti bez posrednika. nemojte si natovariti socijalnu službu za vrat ako ne morate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija