Jump to content

Upravni sud i vračanje na ponovni postupak


gmail

Preporučene objave

Dobro veće suborci i sapatnici da li neko zna nakon dobijene prve bitke sa HZMO I MIN,BRANITELJA  na upravnom postupku u Osijeku,koliko se zakonski čeka na očitovanje na presudu koja je bila u moju korist?Rješenje od upravnog suda iz Osijeka sam dobio još prošle godine 27,10/2020 a evo već više od 5 mjeseci ni A ni B I zovem i min,branitelja i odvjetnicu i da nije PTSP nego bolest i samo me bacaju na krivnju te onog te ovog i šta da radim,ludim i ne znam kom više vjerovati

Ima li neki zakonski rok za rješavanje ili vraćanje na ponovni postupak poslije upravnog suda koji sam dobio jer su bila povređena moja materijalna i medicinska prava a mislim da je 5 mjeseci do danas za svaku osudu ili tako maltretiraju dok ne rikneš bar mi se tako ćini¸¸ 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovni postupak je u upravnom sporu pred Upravnim sudom ili pred HZMO po presudi Upravnog suda? Je li se HZMO žalio na tu presudu ili je vratio predmet na ponovni postupak? Ako jest, trebao bi kao drugostupanjsko tijelo odlučiti u roku od 60 dana, po mom mišljenju. Ako nije, onda imate osnove pisati ponovno upravni spor radi šutnje uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po presudi predmet je vračen na HZMO i na ponovni postupak a tuženik je dužan obrazložiti sve činjenice koje su sa medicinskog stajališta važne za donošenje pravilnog i zakonitog riješenja, nakon čega  ponovno odlučiti o žalbi tužitelja,pridržavajuči se se pritom pravnih shvaćanja ovog suda u skladu članka 81 stavka 2.ZUS/a? HZMO nije dopuštena žalba a tuženik Min,hr,branitelja je u cijelosti izgubio spor a evo više od 5 mjeseci od rješenja 27/10/2020 niti od HZMOa a niti od Min,branitelja i šta sad da radim¸¸zovem i ministarstvo branitelja i odvjetnica koja me zastupa a ima nekih 15 dana mi kaže da čekaju povrat spisa iz upravnog suda! više ni njoj ne vjerujem ali opet hvala na obavjesti i želim ti svako dobro,pozdrav i još jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , gmail je napisao:

odvjetnica koja me zastupa a ima nekih 15 dana mi kaže da čekaju povrat spisa iz upravnog suda!

Poštovani Gmail,

Najjednostavnije je da počnete od citirane informacije.

Nazovite sudsku pisarnicu Upravnog suda u Osijeku (ili prođite osobno), navedite im broj Vašeg predmeta ( UsI-?????? ) i pitajte da li je spis vraćen nadležnom tijelu na čije Rješenje ste uložili tužbu. Ako je vraćen, zatražite informaciju kada je vraćen. Ako stvarno nije, znadete i sami što treba pitati. 🙂

Srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Zis                                                                                                                                                                                                                                Zvao sam pisarnicu danas i ipak je bila tužba jer je odvjetnica tražila neke troškove od 500 kuna i kako sam razumio tek 7/4/2021 vračaju spis iz upravnog suda na ponovno odlućivanje moje tužbe i još su mi rekli ako ne usvoje moju tužbu imam pravo na ponovnu žalbu ili tužbu na upravnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li će me ponovno zvati na vještaćenje jer se radi o velikom stupnju invalidnosti od 80% ili če samo pismeno to odraditi bez mog prisustva jer već imam 30% a bolest zbog koje ratujem sa HZMO 60% I UMANJENO ZA 10% sveukupno 80% a to traje već 10 godina.                                                            Zahvaljujem i ZISI I RUBY na odgovoru ali eto to je naša birokracija,čekaš,čekaš,možda i ne dočekaš ali živim u nadi da če bar pošteno odraditi sa mojim prisustvom i još jednom hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Gmail,

Drago mi je da ste pronašli početnu točku problema. Daljnji tijek postupka ima svoje zakonitosti, barem na papiru, a postupanje je podložno Presudi.

Ako je daljnji postupak kod HZMO, ako nemate, razmislite da se registrirate za korištenje sustava e-građani. Između ostalog, tamo ćete moći pratiti kada je predmet zaprimljen u HZMO, te daljnje kretanje Vašeg predmeta.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala poštovani ZIS i da koristim e/građani pa ču pratiti,samo kad sam toliko dugo ćekao valjda i nadam se poštenom odlučivanju a ne kako politika diktira a sad sam bar miran pa mogu nadam se i tih par mjeseci čekati i doćekati nadam se pozitivnom rješenju jer nemam više snage ni volje ponovno pokretanje tužbe na upravni sud.                                                                                                                                                              Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija