Jump to content

POVRAT ZAOSTATAKA


branitelj69

Preporučene objave

Poštovani, molila bih nekoga da mi odgovori na pitanje o povratu zaostataka. Objasnit ću ukratko. Suprug je u invalidskoj mirovini još od 2009.god. Zbog bolesti je u potpunosti nesposoban za rad, ima oba dva kuka umjetna, i sudjelovao je u Domovinskom ratu 2godine, 6 mjeseci i 1 dan, od 1994 do 1995, nakon toga do umirovljenja radi u javnoj vatrogasnoj postrojbi. 29.01.2018 god predajemo zahtjev za priznavanje statusa HRVI, koji je odobren u omjeru 30-70 vojno -civilno, jer otprije ima 100% invalidnost. Dobivamo pozitivno rješenje tek 24.02.2020. god, s tim da u rješenju piše da mu se status HRVI priznaje od dana 1.02.2018.god 30% za stalno. Dobija i pravo na osobnu invalidninu u iznosu od 153 kn, isto priznato od 1.2.2018. i dobija za te dvije godine zaostatke, ali za mirovinu gdje je razlika negdje oko tisuću kuna, rečeno nam je da nema pravo na zaostatke te razlike. Ima li netko sa istim ili sličnim problemom i što da radimo? Hvala puno i oprostite na podužem postu. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, koliko znam kada dobije rješenje o novoj mirovini prema zakonu o braniteljima treba dobiti tu veću mirovinu od datuma rješenja te nove mirovine. Nemojte miješati rješenje o osobnoj invalidnini HRVI jer taj upravni postupak ide retroaktivno i za te 2 godine će dobiti svu invalidninu mada ne znam kako će dobiti i tu invalidninu ako ima civilnu invalidninu za 100% invalidnosti i ta mu je sigurno puno veća. Ako je dobio rješenje za novu mirovinu prema zakonu o braniteljima onda mirovina treba biti prema tom novom izračunu i nema nikakve razlike jer se radi o novom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija