Jump to content

Prijava na HZZ, staž i rad preko autorskog ugovora


gendrix

Preporučene objave

Pozdrav,

prijavio bih se na zavod za zapošljavanje, no u prijavnici za evidenciju je potrebno upisati status prije prijave te ukupni radni staž.

Ja sam do sad odradio svega tri posla preko tri različita autorska ugovora i to ove godine pa me zanima računa li se taj oblik "zaposlenja" kao pravi status zaposlenja te ulazi li ovaj oblik rada u staž? Dodatno me buni činjenica što na svojim osobnim stranicama HZMO-a ne vidim nikakve podatke o radnom stažu, što bi značilo da radni staž nemam, ili on nije unesen u sustav? Također, u prijavnici je potrebno upisati i podatke o zadnjem zaposlenju pa me zanima mogu li u tu rubriku upisati podatke o zadnjem radu putem autorskog ugovora?

Ako netko ima neko pojašnjenje ili moguću soluciju, vrlo rado ću poslušati. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Miljko je napisao:

HZMO podatke o stažu (osnovica, vrijeme trajanja) upisuje tek sredinom iduće godine (za 2020. će tek biti upisano za 2 mjeseca), a što se tiče upisa u evidenciju on se vodi pod drugi dohodak tako da moguće gledate na krivom mjestu.

Ne vidim zapreku da ne upišete

Znači li to da bih u prijavnici morao napisati da nemam radni staž, ili staž mogu saznati na neki način? Možda fizičkim odlaskom u ured za mirovinsko pa da mi tamo pojasne? Pod drugim dohotkom također nemam nikakve podatke niti informacije koje  bi pomogle

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija