Jump to content

Životno osiguranje


Vexum

Preporučene objave

Pozdrav, preminula osoba u obitelji je imala životno osiguranje u Allianzu koje je pokrenula ima 2 godine. Zadnja rata nije plaćena za što su joj navodno stizale opomene, no mi ih nismo našli u kući. Dva mjeseca nakon smrti od Allianza nam stiže obavijest o raskidu životnog osiguranja zbog neplaćanja zadnje rate. Telefonski su nam dali informaciju da nemamo pravo na naknadu za slučaj smrti jer nije uplačivala policu 5-6 godina već samo kraće vrijeme te da imamo pravo na nekih 2.000 kn od kapitalizacije police kao nasljednici što nam se čini premalo. Pitanje je jesu li oni mogli raskinuti policu iako nije plaćena nakon smrti osobe koja je imala životno osiguranje? Osoba je umrla krajem siječnja, polica raskinuta u ožujku ove godine. Kako možemo provjeriti uvjete police te naša prava koja proizlaze iz nje?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ostavinska je za tjedan dana, nismo tražili Opće uvjete poslovanja, no to mogu tražiti. Poslali smo i pisani prigovor na raskid police s obzirom da je raskid poslan skoro 2 mjeseca nakon smrti. trebamo li oš nešto napraviti prije ostavinske ili čekamo ostavinsku pa guramo tu priču dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Jel postoji neki registar životnih osiguranja, nešto kao baza bankovnih računa u aplikaciji fine "Jedinstveni registar računa" - ovo:  https://jrr.fina.hr/jrir/JRIRLogIn

Odnosno, može li se negdje provjeriti za neku osobu ima li sklopljena kakva životna osiguranja? Uz predočenje pravnog interesa za to, naravno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija