Jump to content

Ugovor na određeno dulji od 3 godine


Aquitaine

Preporučene objave

Poštovanje, 

radim na ugovore na određeno, ali ne kao zamjena za nekoga na bolovanju niti zbog povećanja obujma posla.

15.6.2021. punim 3 godine rada u toj firmi, no zadnji aneks ugovora o radu je definirao kraj ugovora na određeno kao 30.6.2021. (pretpostavljam nečijom copy/paste greškom)

Nakon dosta mjeseci je to uočeno i sada bi poslodavac htio da potpišem naknadni aneks koji definira kraj ugovora kao 15.6. - uz napomenu da AKO bude bilo daljnjeg produljivanja, sljedeći ugovor svakako mora po ZOR-u biti na neodređeno. Stanje u firmi je takvo da se ide prema smanjivanju radne snage.

Na mene se primjenjuje kolektivni ugovor za graditeljstvo.

Što ako ne potpišem taj naknadni aneks?  Pretpostavljam da mi poslodavac može dati otkaz kao tehnološkom višku u bilo kojem trenutku? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Na 05. 04. 2021. at 20:15, Aquitaine je napisao:

Što ako ne potpišem taj naknadni aneks?  Pretpostavljam da mi poslodavac može dati otkaz kao tehnološkom višku u bilo kojem trenutku? 

 

Može, ali vam u tom slučaju pripada otpremnina.

Možda i nisam sasvim u pravu, ali mišljenja sam da se u vašem slučaju ima smatrati da ste u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, jer je zadnji aneks sklopljen protivno odredbama Zakona o radu (čl.12.st.7.). Naime, sklopljen je na period duži od dozvoljenog. A bilo bi zanimljivo i vidjet da li je u svim aneksima kojima se produživo radni odnos na određeno bio naveden i objektivan razlog zbog kojeg se to čini (čl.12.st.2. Zakona o radu).

Svakako dobro pgledati Kolektvni i druge mjerodavne posebne zakone (ako postoje), jer predmetni rok od 3 godine može se produžiti kolektivnim ugovorom i zakonom. Također, može se 'probiti' i kada je riječ o zamjeni za drugog radnika ili iz drugih objektivnih razloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija