Jump to content

Operacija za vrijeme trajanja pravomoćnog izdržavanja kazne zatvora


Zmijanka

Preporučene objave

Poštovani!

Opet molim za pomoć...

Zaručnik ima zakazanu hitnu operaciju oka 27.4.2021. 

Nakon silne borbe uspijela sam postići da u zatvoru shvate da je ozbiljan zdravstveni problem u pitanju i da će čovjek ostati bez vida.

U pitanju je zatvor Remetinec. Pravomoćno izdržavanje bezuvjetne kazne zatvora od 9mj.

Koliko sam ja njega shvatila oni će njega odvesti na operaciju,u bolnici će ostati jedan dan i biti vraćen u zatvor. Pisao je zamolbu sucu izvršenja na sud u Velikoj Gorici da mu se odobri kućna njega.

Molim Vas ako netko ima informaciju,ako je netko ima iskustva sa ovakvom situacijom... Svaka informacija je dobro došla!

Kolike su šanse da dobije odobrenje za kućnu njegu? Operacija oka nije lagana,znam iz iskustva. 

Unaprijed zahvaljujem na svakoj informaciji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potvrdili ste mi,to sam već čula od jednog odvjetnika. To mi ima smisla,ako doktor napiše da predlaže kućnu njegu, logično sud bi se trebao složiti s tim. S obzirom da a zatvoru pretpostavljam nemaju oftalmološke aparate za pregled,problem bi bio što će ga morati voziti u početku svakih tjedan dana na kontrolu. Nadam se da bi ponajviše zbog tih čestih kontrola koje su nužne za operaciju oka, mogli odobriti kućnu njegu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav. Zato što kad je pisao odgodu,toga se nije sjetio,jer u to vrijeme oko još bilo relativno u redu. Za odgodu je pisao neke druge razloge, i odgoda je odbijena. Kratko prije javljanja na izvršavanje se stanje s okom pogoršalo. Otišao je tako kako je,i sad smo, dok je unutra, okrenuli doslovno nebo i zemlju da u zatvoru shvate da ne laže i da je situacija ozbiljna. Oni su ga odvezli na hitnu i dobio je hitnu operaciju. Sad čekamo da li će sutkinja odobriti kućnu njegu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav.. situacija sa zdravstvenim problemima u Remetincu se izgleda ne moze riješiti bez odvjetnika. Tako da sam nakon dva mjeseca borbe odlučila platiti odvjetnika. Zdravstveno stanje mu je svakim danom sve gore,doktor je rekao da se oporavak ne bi toliko zakomplicirao da nije u takvim uvjetima u kakvima je.

Iz zatvora ga redovito vozi na kontrole u bolnicu. Ali mjesec dana nikako da dostave sutkinji izvršenja medicinsku dokumentaciju da bi ona mogla odlučiti da li će ga pustiti na prekid kazne. A oko sve gore i gore. Voze ga redovito jer to po zakonu moraju, zvala sam i pučku pravobraniteljicu,ali za poslati papire sutkinji to njih baš briga. 

Bez odvjetnika u ovom slučaju nema pomaka nikuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija