Jump to content

Stečaj potrošača zbog indolventnosti


Luane

Preporučene objave

Postoje li nekakve sprance prijedloga Sudu za pokretanje postupka proglašenja stečaja potrošača, sto napisati u otplatnom planu kada uopće niste solventni svojom mirovinom otplatiti dugove, a imovine pokretne ni nepokretne nemate ? Kako zatražiti, sto napisati, da Sud odobri oslobađanje od Sudskih troškova koje ne mozete platiti ? Hvala puno na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, mislim na postupak stečaja potrošača pri nadležnom Sudu. Na FINI su nam izdali 3 dokumenta za Sud i rekli nam da je zakon izmijenjen u smislu da  izvansudski  postupak-posredovanje više nije obveza, provodi se ako želite. Kako je u konkretnom slučaju riječ o višegodišnjoj blokadi računa sa velikom iznosima i evidentnoj insolventnosti potrošača, ostalo je postupak predati Sudu i zatražiti stečaj potrošača. Kako se radi o starijoj osobi, umirovljeniku koji nema sredstava za odvjetnika molim Vas savjet kako da napišemo prijedlog Sudu za pokretanje postupka stečaja potrošača...što treba sve napisati, postoji i otplatni plan koji piše u zakonu da treba predložiti Sudu, a takav plan dužnik zapravo nema, insolventan je, bez pokretne i nepokretne imovine, samo mirovina od koje mu se uzima 1/4 već godinama. Kako je iznos duga prema više pravnih osoba oko milion kuna jasno je da dužnik to za života neće moći vratiti. Obitelj jest kontaktirala 2 prijatelja odvjetnika koji se ne bave time i nisu mogli pomoći, savjetnik na Sudu je rekao što treba, ali i ne kako da to napišemo. Molim Vas pomoć ako itko zna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija