Jump to content

Zaštita od pružanja kvalitete usluge lošije od ugovorom garantiranog minimuma


GroundControl

Vaša iskustva rješavanja spora putem HAKOM-a  

  1. 1. Kakva su vaša iskustva u rješavanju spora s telekom operaterom putem HAKOM-a?

    • UGLAVNOM NEGATIVNA
      0
    • UGLAVNOM POZITIVNA
      1


Preporučene objave

Pozdrav,

Postoji li neki pravilnik o zaštiti potrošača ili bilo koji zakon na kojeg bismo se mogli pozvati, kako bismo se zaštitili od plaćanja usluge (konkretno, radi se o internet usluzi T-HTa) čiji je minimum definiran njihovim vlastitim Ugovorom, a taj minimum se ne poštuje, tj. dolazi do povremenih pucanja veze i naglog pada brzine na ispod 1Mbps (garantirani minimum je >5Mbps), a ove poteškoće znaju potrajati satima? Nakon nekih 15-ak žalbi u zadnje 2.5 godine, dolazili bi nam mijenjati router, mijenjati kablove, parice na centrali, ali nakon tih promjena, usluga bi bila na nivou plaćenog, ali nakog toga bi se ponovo sve počelo ponavljati, pucala bi veza i brzina bi se drastično smanjivala. Kulminacija naših pritužbi je bila danas, kada su nas nazvali i poručili nam da se od danas više uopće ne namjeravaju pojavljivati na našoj adresi vezano uz naše prijave smetnji, poručili su nam da im je ponestalo ideja o tome kako riješiti problem. Uputili su nas da se žalimo HAKOM-u na usluge T-HTa, što smo i učinili i trenutno čekamo njihov odgovor. Budući da na našoj lokaciji ne postoji niti jedan drugi ponuđač telekom usluga s vlastitom infrastrukturom, ovisni smo o T-HTu.

Postoji li neki pravni lijek na koji bismo se mogli pozvati, a koji bi utjecao da T-HT ipak nađe neko prihvatljivo rješenje za naš slučaj?

Mogu li oni samo tako reći "više nećemo uvažiti vaše prijave smetnji", iako su oni itekako svjesni tih smetnji, koje je moguće izmjeriti i dokazati s obje strane?

Na rubu smo očaja i čini se kao da T-HT uopće ne kontrolira situaciju i ne zna osigurati svoj ugovorom definirani minimum.

Hvala!

 

 

uređeno: od GroundControl
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija