Jump to content

TUZBA ZA OBMANU/PREVARU


bas.ja

Preporučene objave

Postovani,

Ljubazno Vas molim pravni savjet/misljenje prema slijedecem.
Imamo li temelja za naslovnu tuzbu u sljedecem slucaju...
Moj zarucnik je u procesu za skrbnistvo nad malodobnim sinom. Unazad cca godinu dana, njegov bivsi kolega, pozivajuci se na svoje kontakte i veze sa njegovog bivseg radnog mjesta, obecava mu pomoc u postupku. "Pomaze" na nacin da mu godinu dana govori informacije o djetetovoj majci, obecava dati dokaze o informacijama koje navodno treca osoba posjeduje, a moj partner spomenute informacije iznosi tokom postupka na mjestima poput CZSS, njegova odvjetnica,...sto rezultira dva puta tuzbom za klevetu od strane djetetove majke i naravno financijskim troskovima, da ne ulazimo u emocionalnu i psihicku sferu svega navedenog.
Napominjem da su jedini eventualni dokazi o ovome whatsapp poruke, te svjedoci poput mene.
Unaprijed hvala
Lp
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Informacije nisu placene.

Ne znamo jesu li tocne, odnosno mi vjerujemo da jesu obzirom na neke situacije i cinjenice koje partner zna iz zajednickog zivota sa majkom djeteta i njenom obitelji. No, konkretne dokaze nemamo. To se ponudio rijesiti ovaj "pomagac" koji nam je do sad navukao samo troskove za klevetu...🤨

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U takvom opisu slučaja, mišljenja sam da nisu ostvarena obilježja KD prijevare, jer koja bi bila namjera "prevaranta"?

Ako on time ne ostvaruje neku korist, nema prijevarne namjere. Ići s tezom da je on to ciljano činio u nekakvom dogovoru s bivšom partnericom vašeg zaručnika biti će nemoguće dokazati.

Najbolja opcija je ne vjerovati ovakvim podacima koji dolaze iz neprovjerenih izvora. Shvaćam da se u ovakvim slučajevima ljudi često vole loviti za slamke u nadi za uspjehom u postupku, ali mora postojati neka granica razuma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja bi voljela znati namjeru, no bitnije od toga mi jenda covjek snosi posljedice za stetu koju nam je nanio na vise razina.

Teza o dogovoru sa bivsom nije mi bila na pameti, nego jednostavno zdrav razum koji mi nalaze ako su njegova djela/rijeci za posljedicu imala tuzbe za klevetu, financijske troskove te poljuljano psihicko i emocionalno stanje, onda volim vjerovati da za to moze odgovarati. 

Postoji li neka druga kvalifikacija s kojom bi mogli ici...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija