Jump to content

Ovrha agencija


Astroshot

Preporučene objave

Pozdrav svima molim pomoć,

2011 g., napravila sam dug od 40.000 kn putem zabine mastercard kartice, izgubila sam posao te nisam bila u stanju vratiti dug.

Zaba me ovršila na Fini, to je bilo kratko međutim pošto nisam imala posao, ni plaću, nemam ni nekretnine ni pokretnine na svoje ime, nisu se uspjeli naplatiti ništa.

Prodali su moj dug jednoj agenciji koja me nazvala prije nekoliko godina te sam se uredno javila i obavijestili su me da je moj dug tada oko 48.000 kn, ja sam im uredno rekla da sam svjestna duga, ali da nemam odkud platiti itd. To je jedini razgovor koji sam s njima imala. Nakon toga više nikad im se nisam javila na poziv, makar uredno dobivam doma svakih par mj da je moj dug rastao zbog kamata te trenutačno je na nekih 65.000 kn. 

Prije 2 godine mislim otprilike je došao zakon gdje se iz Fine brišu svi kojima se nisu uspjeli naplatiti 3 godine. Tako da je i moja ovrha izbrisana. Ja i dalje dobivam pisma da izvolim platiti 65.000 kn od agencije već dugo vremena, valjda odkad me Fina izbrisala, ne raste mi dug, uvijek mi dolazi na isti iznos.

Trebala bi početi jedan posao uskoro raditi, svih ovih godina je bilo honorarno itd, pa bez posla dugo itd, brine me kako će to ići? Kad sam došla na FInu, rekli su mi da ja nisam ni blokirana i da nemam nikakvu ovrhu i da mi ne mogu pomoći. Ne mogu ni otvoriti zaštićeni račun kad nisam ni blokirana po zakonu. Da li će agencija kad vidi da sam počela opet raditi, pokrenuti ponovo ovrhu u Fini i sve ispočetka kreće od tog iznosa 60.000 rastu kamata i skidanja s plaće ili što? Pomognite mi objasniti? Što je onda ovaj zakon u koji sam ušla da su me izbrisali s Fine, ne razumijem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam Borbena na odgovoru.

Možete mi još samo reći, pošto sad ni ne mogu otvoriti zaštićeni račun jer mi ni ne daju u Fini jer po njihovom trenutačno ni nisam blokirana, kako će to ići?

Ja se zaposlim, počne mi sjedat plaća, agencija će to uočit i tražit od Fine da me opet ovrše? I tek onda ću moći otvoriti zaštićeni? Da li će to Fina automatski prepoznat čim sjedne prva plaća ili to agencija mora provjeravat i zatražit od Fine?

Borbena, čitala sam isto prije da postoji i proglašenje osobnog bankrota, da li mislite da sam možda trebala otići u Finu i probat tu opciju istražit, da mi netko pomogne riješit taj dug? 

Jednostavno sam potpuno nesposobna i depresivna čim pomislim na agenciju za mene oni su kao neka mafija i uopće nisam njima nisam ni napravila dug nego Zabi. Znam da su zakoni takvi da Zaba je smjela prodat bez mog znanja dug agenciji. Ali ja se te agencije panično bojim. Čula sam i da vrijeđaju ljude i svašta maltretiraju. Kao da ja ne bi htjela vratiti dug da mogu.

Zato sam ih ignorirala sve ove godine. 

Koje su mi opcije još, proglasit možda osobni bankrot i početi raditi novi posao i to nekako otplaćivati ili početi raditi novi posao i čekat da me oni blokiraju opet i skidaju s plaće ili što? Očajna sam više.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo link za provjeru statusa ovrhe.

Vrlo vjerojatno će se pokušati naplatiti ovrhom na novčanim sredstvima koju provodi Fina, a po saznaju da ste se zaposlili i da imate redovna primanja. Pričekajte da dođete u tu fazu, pa ćete vidjeti, da li su Vam preostala novčana sredstva koja su izuzeta od ovrhe dostatna za život, te nakon toga možete odlučiti da li ste spremni za stečaj potrošača ili ne. Također, ovakvu otplatu duga preko Fine ne smatram lošim rješenjem, jer se naplata vrši u skladu sa zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija