Jump to content

Uzeo novac za neisporučene radove - podnošenje prijave za kazneno djelo prijevare?


Watoga

Preporučene objave

Dobar dan, platio sam jednom majstoru avans u iznosu od 11.000 kn za novu kuhinju u stanu. On je trebao tu kuhinju izraditi i postaviti u stan. Sada je prošlo više od 3 mjeseca, a kuhinju još nije stavio. Stalno izmišlja neke razloge za odgodu, a novac ne želi vratiti. Naravno, nikakav mi račun nije izdao za primljeni novac, ali imam svjedoka jer mi je sin bio prisutan kad smo sve dogovarali. Pa me zanima kako postupiti u ovom slučaju? Mogu li otići na policiju i podnijeti prijavu za kazneno djelo prijevare? Trebam li podnijeti i dodatnu građansku tužbu za povrat novca i naknadu štete? Ne samo da me oštetio uzevši novac, već mi je i stan potpuno nefunkcionalan bez kuhinje. Stara kuhinja je bačena da bi mogla doći nova, a nove kuhinje nema, pa stan ne mogu ni koristiti ni iznajmiti.     

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštom preporučeno s povratnicom poslati dopis da u roku 8 dana vrati isplaćeni avans ili isporuči kuhinju (izvrši djelo radi kojeg ste ga angažirali), uz upozorenje kako u protivnom slijedi kaznena prijava protiv njega radi KD prijevare iz čl. 236. KZ-a te tužba za naknadom štete.

Ukoliko ne postupi po pozivu, realizirajte upozorenje, pa nek se vadi onda kako zna i umije.

Doduše, ukoliko čovjek nema ništa od imovine na sebi, postavit će se pitanje hoćete li moći da se naplatite, ali o tom-potom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija