Jump to content

Dokazno ročište


Francisa100

Preporučene objave

Osumnjičenik sam u jednom postupku zbog prijetnje,zasad se provode dokazne radnje pred državnim odvjetništvom.U pouci o pravima mi piše da mogu sucu istrage predložit dokazno ročište,to bi htjela učiniti ali mi nije jasno kome podnosim taj prijedlog?Da li predlažem državnom odvjetništvu da zatraže od suca istrage ili ja to izravno šaljem sucu istrage?

Ako ja šaljem sucu istrage ne znam na koji broj predmeta kad tamo još nema predmeta već se vodi pred državnim odvjetništvom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidite si odredbe čl. 235-238. ZKP-a.

Prijedlog adresirate sucu istrage, a pozivate se na broj DORH-ovog spisa (znači ovaj koji počne sa K-DO-XY/21). Posebno si obratite na primarne razloge zbog kojih se dokazno ročište provodi (čl. 236. ZKP-a), jer ćete u prijedlogu biti dužna obrazložiti zašto tražite provođenje dokaznog ročišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Budući se radi o kaznenom djelu prijetnje i ne provodi se istraga, poučeni ste o pravu iz čl. 213. st. 4 ZKP-a. Prijedlog za provođenje dokaznih radnji podnosi se tužitelju - znači državnom odvjetništvu, a ukoliko se ovlašteni tužitelj ne slaže s prijedlogom isti prosljeđuje nadležnom sucu istrage na odlučivanje. Ukoliko se radi o prijetnji iz stavka 1. i 2., što su najčešći oblici, dokazno ročište se ne provodi jer se ne radi o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti (čl. 236. st. 3 ZKP-a). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija