Barbarabarbara objavljeno: 13. travanj 2021. Dijeli objavljeno: 13. travanj 2021. Postovani, Neki dan mi je stigla uplatnica iz 2014.god od Hrvatskih voda, dug koji navodno nisam podmirila, a za koje nisam nikada dobila opomenu. Sada mi je stiglo s upozorenjem ako ne podmirim da ce pokrenuti ovršni postupak. S obzirom da je od toga navodnog duga proslo 7 godina ja vise nemam uplatnice koje sam cuvala te ne mogu dokazati jesam li to platila ili ne. Rijec je o 180,00kn sto i nije neki novac ali mi je to naprosto cudno kako sad nakon toliko godina bez ikakve opomene prije toga. Adresu mijenjala u tom periodu nisam tako da ni tu nije moglo doci do greske. Molila bi Vas za savjet sto mi je ciniti te koliko godina mora proci da vec nije uslo u zastaru ako dug zaista postoji. Unaprijed hvala, Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 13. travanj 2021. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2021. To potraživanje je pod zastarom. Pošaljite im prigovor na taj račun i pozovite se na zastaru potraživanja. To bi trebalo biti dovoljno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Barbarabarbara odgovoreno: 14. travanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2021. prije 23 sati , Borbena7 je napisao: To potraživanje je pod zastarom. Pošaljite im prigovor na taj račun i pozovite se na zastaru potraživanja. To bi trebalo biti dovoljno. Hvala Vam... Pokusat cu Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zmaaj odgovoreno: 13. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2021. Pozdrav, dobila sam od javnog bilježnika rješenje o ovrsi za dug od 400 kn.(čistoća) Imam rok od 15 dana da ga podmirim. Imam više ovrha na fini, pa me zanima da li ovrhe za režije imaju prednost i kada nastupa zastara po pitanju istog? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 14. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2021. prije 14 sati , zmajja je napisao: Imam više ovrha na fini, pa me zanima da li ovrhe za režije imaju prednost i kada nastupa zastara po pitanju istog? Nemaju prednost u naplati, a podnošenjem ovršnog prijedloga je prekinut zastarni rok. Sada po pravomoćnosti tog rješenja o ovrsi kojega donosi javni bilježnik, zastara nastupa nakon 10. godina, a prekida se radnjama ovrhovoditelja koje su poduzete s ciljem naplate pred sudom ili drugim nadležnim tijelom. I nakon ovakvog prekida, zastarni rok teče iz početka. Tako da nemojte računati na zastaru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.